Menu

Vrijwilliger van de dag Linda van der Kooi-Otte

Vrijwilliger van de dag Linda van der Kooi-Otte

Zondag

Wie kent ze niet, de familie Otte. Een familie die al jaren actief verbonden is aan de KWS en natuurlijk de Sneekweek. Vrijwilliger van de dag Linda van der Kooi-Otte vult dit jaar een belangrijke taak in het finish comité. “Ik heb jaren in de feestcommissie gezeten, ik werd vorig jaar gevraagd voor het finish comité, dat leek mij gelijk een hele leuke invulling van de Sneekweek”, begint Linda.

“Ik vind het wel leuk dat ik vrijwilliger van de dag ben, er zijn genoeg anderen die zoveel deze week in de organisatie bijdragen. Neem bijvoorbeeld mijn Man Marcel, die zie ik deze week niet omdat hij wedstrijdleider op de tweede baan is tijdens de Sneekweek”, vertelt Linda. “Ik dacht, als ik heb de hele week niet zie, kan ik ook wel even kijken wat ik allemaal kan doen. Mijn kinderen redden zich nu ook wel.” Toen kwam de vraag vanuit de KWS of Linda ook wilde deelnemen aan het finish comité. “Dat blijkt een vrouwen club te zijn. Super gezellig! Ik heb mij laten vertellen dat de finish vroeger door mannen werd gedaan, die maakten te veel fouten. Toen hebben ze er een vrouwen comité van gemaakt. Die blijken minder fouten te maken. Daar geloof ik niet helemaal in”, vertelt ze met een knipoog.

De werkomgeving mag er ook zijn. “Dit is toch prachtig! Je hebt uitzicht op het meer. Daarnaast ken ik natuurlijk ook een aantal zeilers. Ik vind het leuk om ze dan over de finish te zien gaan.” Haar moeder heeft het vroeger ook altijd gedaan. “Dat is het thema van het jaar binnen de KWS lijkt het wel. Het stokje wordt doorgegeven aan de kinderen. Een familietraditie”, sluit Linda af.


Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top