Menu

Vrijwilliger van de dag | de helden van de stand-by

Vrijwilliger van de dag | de helden van de stand-by

Donderdag

Als er vrijwilligers zijn die tot het uiterste zijn gegaan vanwege de weersomstandigheden, dan zijn het de toppers van de stand-by wel. Met als piek van drukte, de drie bergingen die ze moesten faciliteren op dinsdag. “Het was een hele organisatie. Het startschip kwam naar de locatie gevaren. Die zorgde voor wat rust bij de boten. Het schip is een ideale golfbreker en zorgt er voor dat de zeilboten in de luwte blijven liggen”, begint Ewout Fennema.

Het was een hele operatie. Maar de stand-by leden hebben een 16m2, G2 en Valk weer boven water weten te krijgen. “De 16M2 en Valk hebben wij de dag erna weer gespot in de wedstrijd. Dat was wel leuk om te zien. De schade was ook beperkt bij die twee”, vervolgt Ewout. “Alleen de G2 heeft de rest van de Sneekweek niet meer kunnen varen. De motor was verzopen en het zeil was jammer genoeg helemaal kapot geklapperd”, vertelt Jelmer Bergstra, eerdere vrijwilliger van de dag tijdens de Sneekweek.


Ook Esmee Engelgeer en Willy Fenneman waren er bij aanwezig. “We willen allereerst even aangeven dat alle partijen die hierbij geholpen hebben, alle lof verdienen. De KWS, het wedstrijdcomite, de stand-by van de Flitsclub hebben een ontzettende bijdrage geleverd aan het bergen van de boten”, zeggen Esmee en Willy in koor. “We konden eerst de boten niet bergen. We hebben ze aan ankers gelegd en afgezet met gele boeien. Zodat we rustig aan de hulptroepen konden inschakelen”, vervolgen Esmee en Willy.


We hebben niet alle leden van de stand-by gesproken. Namens de KWS en de zeilers willen wij graag de stand-by helden Ewout, Johan, Bianca, Sjoukje, Edwin, Egbert, Caia, Willy, Thijs, Esmee, Wouter, David, Geert, Caroline, Jelmer en Ronan bedanken voor hun bijdrage aan de veiligheid op het water.Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top