Menu

Bereikbaarheid & Pont

Plattegrond 2023

Parkeren en overtocht met pont

Het Starteiland van de KWS, is met de auto vanaf de rotonde aan de Groenedijk in Sneek in ca. 8 minuten te bereiken. Volg vanuit Sneek de borden "Sneekermeer".

Navigatie

U kunt als bestemming op uw navigatiesysteem het volgende adres gebruiken: Kolmarslân 1 8626 Offingawier

Er kan gratis geparkeerd worden op een van de parkeerterreinen langs de Paviljoenweg vanwaar de pont naar het Starteiland gemakkelijk te voet kan worden bereikt. Parkeert u niet buiten de aangewezen parkeerplaatsen. De politie zal onverbiddelijk optreden tegen overtreders.

Vaartijden pont

De pont vaart in de Sneekweek dagelijks tussen 08.00 - 01.30 uur van en naar het Starteiland. De pont vaart af en aan vanaf de opstapplaats aan het Prinses Margrietkanaal vlakbij het Paviljoen Sneekermeer.


Bereikbaarheid & pont

Tarieven pont overtocht

Voor deelnemers aan de Sneekweek is de pont gratis op vertoon van de pontpas met pasfoto.


Retour volwassenen
€ 2,50
Retour kids <12 jaarGratis
Fiets€ 1,00
Boot€ 6,50
Trailer / kar€ 5,00
Camper€ 15,00Bereikbaarheid & pont

Poieszboot vanuit de stad naar het Starteiland

Van 3 tot en met 8 augustus vaart de zogenaamde Poieszboot, herkenbaar aan de Poiesz vlag, vanuit Sneek naar het Starteiland en terug. Ligplaats van de Poieszboot is de 1e Oosterkade te Sneek. Op het Starteiland ligt de Poieszboot achter It Foarûnder in het Prinses Margrietkanaal.

De prijs voor een enkele reis is €0.50 p.p.

Voor houders van de Sneekweekpas is het vervoer met de Poieszboot gratis.

Vertrektijden dagelijks

Vanaf Sneek: 09.00 - 11.00 - 13.00 - 15.00 en 17.00 uur.

Vanaf het Starteiland: 10.00 - 12.00 - 14.00 - 16.00 - 18.00 uur.

Voorbehoud: van bovenstaande vaartijden kan worden afgeweken in verband met drukte. VOL + VOL + VAREN. Op zondag en woensdag wordt in ieder geval afgeweken van bovenstaande vaartijden, de Poieszboot vaart dan af en aan!

Bereikbaarheid & pont

Kom met het OV naar de Sneekweek!

Van vrijdag 2 augustus tot en met donderdag 8 augustus rijdt de Sneekermeerbus (lijn 38) tussen station Sneek en het Sneekermeer.

De Sneekermeerbus rijdt dagelijks in de ochtend elk half uur en in de middag zelfs elke 20 minuten. Door afsluitingen in de stad, halteert de bus na 19.00 uur niet meer vanaf het busstation. De bus vertrekt en stopt dan vanaf de Rotonde bij de Prins Hendrikkade.

De Sneekermeerbus kent een enkele ritprijs van 3,25 euro die je kunt betalen met je OV-chipkaart* of door een los ritkaartje te kopen bij de chauffeur. Betalen in de bus doe je (contactloos) met de PIN. Betalen met contant geld is niet mogelijk. Reis je tijdens de Sneekweek regelmatig met de Sneekermeerbus? Bestel dan online een Sneekermeerbus Weekticket via arriva.nl/sneekweek.

arriva
Bereikbaarheid & pont

Met eigen boot

Je kunt ook met je eigen boot naar het Starteiland komen. De havens van het Starteiland liggen in de Sneekweek altijd behoorlijk vol. Er zijn vaak wel enkele plekjes vrij als je s'ochtends vroeg ter plaatse bent.

Je kunt ook altijd afmeren aan een van de eilanden rondom het Sneekermeer en met je bijboot het Starteiland bezoeken.


Bereikbaarheid & pont

Op de fiets

Met de fiets kunt u het Starteiland vanuit Sneek in ca. 15 minuten bereiken via het fietspad over de Grienedyk/Groenedijk.

Vlak bij de pont is een ruime parkeergelegenheid voor fietsen.

Onze sponsoren

Hoofdsponsor
Back to top