Menu

Een Sneekweek van uitersten. Van harde wind, perfect zeilweer tot windstilte op de slotdag

Een Sneekweek van uitersten. Van harde wind, perfect zeilweer tot windstilte op de slotdag

Persbericht

Sneek - Na pittige dagen met extreme harde wind, prachtig zeilweer en windstilte is vandaag een einde gekomen aan de Sneekweek. Een evenement die uitersten heeft gekend qua weersvoorspellingen. Gelukkig hebben de klassen allemaal genoeg wedstrijden kunnen varen voor een geldige Sneekweek

Flits A tijdens slotdag 86e Sneekweek


“De dag begon met een zacht zuidwester windje. De voorspellingen waren wel dat de wind gaat aanhalen tot 7 knopen en blijft staan”, begint Johan Schurer, wedstrijdleider van de Sneekweek. Het comité mag op de slotdag doorgaan tot 13:00 met de startprocedure. Om 5 voor 3 moet het laatste waarschuwingssein gehesen worden, anders mag het niet meer vanwege de prijsuitreiking. Alle klassen zijn uiteindelijk na een uitstel vanaf 10:50 gestart op baan J zwart en rood. Gelukkig hebben alle klassen nog een mooie laatste pot kunnen varen. We begonnen de dag optimistisch maar de wind bleef toch wat langer uit. Gelukkig hebben wij de laatste klasse om half 3 weg kunnen starten”, vervolgt Johan.

Groep Spankers starten dicht bij het Sneekweek Startship en zeilen baan J Rood


“We kunnen terugblikken op een mooi evenement ondanks de extreme weersomstandigheden. Voor het eerst in jaren hebben wij een stijgende lijn in het aantal deelnemers en boten die zich inschreven voor de Sneekweek. Dit jaar hebben wij rond 650 boten en 1200 deelnemers op het Sneekermeer mogen verwelkomen. Naast het zeilen was het weer ouderwets gezellig op het starteiland. Zoals het bekende gezegde luidt, overdag om de eer, ’s avond voor de sfeer”, vertelt Karst Doevendans, voorzitter van de KWS.

Optimist Green zeilers zeilen hun eerste Sneekweek


“Hardstikke mooi, we hebben elke dag wel kunnen varen. De nieuwe Gossepalen baan is ideaal voor het jeugdzeilen en de kleurrijke surfers. Het gedeelte waar de nieuwe baan op gevaren wordt, ligt mooi voor het eiland. Ideaal voor de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en toeschouwers om deze klassen te zien varen”, vertelt Marcel van der Kooi, wedstrijdleider van de Gossepalen baan.

Windsurfers op de nieuwe Gossepalen baan

Sneekweek wordt mogelijk gemaakt door

Hoofdsponsor

Voor verdere informatie

Tijdens de Sneekweek is er aan de westkant van het Starteiland, naast het wedstrijdcentrum een perscentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie, dag-verslagen (met beeld) of een bezoek aan het wedstrijdveld op het water. Contactpersoon hier is Robbert Evers, telefoon: 06 – 53 63 37 05 of mail via: sneekweekzeilen@sneekweek.nl

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top