Menu

Vrijwilliger van de dag Leonie van der Zee

Vrijwilliger van de dag Leonie van der Zee

Hardzeildag

Het heeft er vreemd uit moeten zien als je vandaag langs het perscentrum loopt. De vrijwilliger van de dag die zichzelf moet interviewen. Toch kreeg ik de opdracht. Mijn eerste reactie, "Mensen zien mij al de hele tijd. Is dit nodig? Tijdens de Sneekweek kun je er bijna niet omheen vanwege mijn werkzaamheden bij het perscentrum. Al werk ik liever door het hele zeilseizoen meer op de achtergrond."

Ik heb als vrijwilliger van de KWS verschillende petten op tijdens de Sneekweek. “Elk jaar begint de Sneekweek met natuurlijk de vlootschouw. Sinds twee jaar ben ik daar de speaker in de kolk. Heel spannend, dit is vergeleken met de dagverslagen allemaal live. Een fout, en het publiek hoort het. Tijdens de Sneekweek kun je meerdere takes doen van een opname. Dan kun je het nooit fout doen.” Leonie is lid van de sectie PR en Communicatie, actief in het wedstrijd comité bij onder andere het houtevenement, lid van de vlootschouw commissie en natuurlijk actief in het mediateam tijdens de Sneekweek.

Leonie tijdens het KWS Houtevenement

“Als ik het zo opsom, zijn het veel werkzaamheden. Toch blijf ik het leuk vinden, anders moet je vrijwilligerswerk helemaal niet willen doen. Ik ben rond mijn 16de a 17de met lichte tegenzin samen met mijn zusje (Ilonka), door mijn vader (Dirk, bij intimi bekend als Dicky) in de KWS geloodst. Hij vond het belangrijk dat ik als zeiler ook wel eens wat terug mocht doen voor de club. We gaan er als zeilers altijd maar vanuit dat alles klaar staat en geregeld is. Ik ben mijn ouders tot op de dag van vandaag dankbaar dat ik het zeilen en vrijwilligerswerk van jongs af aan heb meegekregen. Het heeft me gevormd tot het mens die je vandaag voor je ziet staan. Het heeft er ook voor gezorgd voor levenslange vriendschappen vanuit de Flitsclub tijd.”


Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top