Menu

Vrijwilliger van de dag Jelmer Bergstra

Vrijwilliger van de dag Jelmer Bergstra

Maandag

Al enige jaren een bekend gezicht in de stand-by. Voorheen een zeiler, nu een vrijwilliger die verbonden wilde blijven met de watersport. Vrijwilliger van de dag Jelmer Bergstra vervuld de zeer belangrijke taak als stand-by in de Sneekweek. “Ik begin elke Sneekweek met de vlootschouw, daarna een rustdagje, een dag meegezeild met het G-zeilen en daarnaast ook nog 3 dagen in een stand-by boot. Een druk maar leuk weekje”, vertelt Jelmer.

Jelmer is nu ongeveer 7 jaar actief bij de KWS. Hij begon eerst met wedstrijdzeilen voordat hij vrijwilliger werd. “Ik ben als kleine jongen begonnen met het zeilen in de Optimist. Later overgestapt naar het wedstrijdzeilen. Eerst in de Optimist. Later ben ik overgestapt naar de Flits. Ik had als jongen te lange benen. Dan kom je niet zo goed meer onder de giek door van een Optimist”, lacht Jelmer. Uiteindelijk heeft hij ook nog jaren in de Vaurien gevaren. “Je staat dan aan de andere kant van de lijn, je wilt toch nog wel contact houden met de watersport, daarom ben ik ook naar de andere kant toe gegaan, namelijk het comité.”

Jelmer vindt zeilend de Sneekweek nog steeds het leukst. “Nu moet ik wel zeggen dat ik het ook erg leuk heb in de stand-by. Het is een leuke actieve groep met gezellige mensen. Je beleefd altijd wat. Vooral met weersomstandigheden zoals vandaag. Je zit niet stil en het werk is hands on. Dat maakt deze functie ook super leuk”, vervolgt Jelmer. Zien jullie een stand-by boot voorbij varen, zwaai vooral eventjes naar de dames en heren. Dat wordt zeker altijd gewaardeerd.

Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top