Menu

Vrijwilliger van de dag Hilda Hoekstra

Vrijwilliger van de dag Hilda Hoekstra

Zaterdag

Wie tijdens de Sneekweek informatie bij de Starttoren opvraagt, heeft haar vast wel een keer bij de informatiebalie getroffen. Vrijwilliger van de dag Hilda Hoekstra is al jaren een vast aanspreekpunt in de toren. “Ik help tijdens de Sneekweek veel met de aanmeldingen, uitgeven van prijzen en natuurlijk dit jaar ook met het uitgeven en uitleggen van de nieuwe banenkaart ”, begint Hilda.

De Sneekweek heeft sinds dit jaar een nieuwe banenkaart. “Er komen veel mensen momenteel aan de balie die nog moeten inschrijven, maar ook naar de nieuwe banenkaart vragen. Ik vind het vooral erg leuk om toeristen of dagjesmensen door middel van een banenkaart het wedstrijdzeilen uit te leggen”, vervolgt Hilda. De zeilers weten natuurlijk wel hoe alles in elkaar steekt op het Sneekermeer, die hebben de basis uitleg niet meer nodig. “Soms komen mensen aan de balie die graag willen weten wat er precies op het water gebeurd. Dan is het erg handig om door middel van een kaart of boekje alles uit te leggen, daar worden mensen altijd wel erg blij van als ik ze daarmee help.”

Naast de Sneekweek doet Hilda ook de ledenadministratie voor de KWS. “Dit loopt mooi over naar de Sneekweek. Er zitten wel raakvlakken in. Je kunt een persoon direct helpen met vragen over een lidmaatschap van de KWS bijvoorbeeld. Dat scheelt dan veel tijd omdat ik er het hele jaar door mee bezig ben.” Hilda ligt tijdens de Sneekweek natuurlijk met het moederschip op het Starteiland. “Ik heb een man en kinderen die zeilen. Mijn meest ideale Sneekweek is niet te veel uitstel. Dan hangen we allemaal zo rond aan boord. Lekker zeilen, zonnetje er bij en een windkracht 3 a 4 is echt ideaal!” Je merkt met dat soort weersomstandigheden dat mensen erg blij bij de toren komen. “Daarnaast kijk ik altijd erg uit naar blije gezichten. Dat zeilers dan de felbegeerde dagprijs bemachtigen en dat je dan het enthousiasme ziet, dat maakt dan wel mijn dag”, sluit Hilda tevreden af.

Zeilers, bezoekers en toeristen zijn allemaal welkom bij de Starttoren. De dames van het informatieloket staan alle mensen graag te woord. Even gedag zeggen is natuurlijk ook altijd goed.


Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top