Menu

Vrijwilliger van de dag Evert Steensma

Vrijwilliger van de dag Evert Steensma

Dinsdag

Het is al acht jaren geleden dat hij afscheid nam van de KWS en Sneekweek in het speciaal. Toen hij de vraag kreeg om de functie van schipper voor het startschip op de Gossepalen baan wilde vervullen twijfelde hij geen seconde. “Het terugkomen bij de KWS en de Sneekweek is als een verwelkomend warm bad. Er is veel verandert maar ook weer helemaal niets”, vertelt Evert Steensma, vrijwilliger van de dinsdag.

Evert heeft een pauze van 8 jaar gehad. “Ik heb destijds afscheid van de KWS genomen. Het was tijd voor vernieuwing in de sectie en het comité. Ik ben destijds gevraagd als vrijwilliger voor de KWS. Dat is al een hele tijd geleden. In de tussentijd ben ik naast vrijwilliger ook schipper, lid van de wedstrijdleider geweest. Al heb ik als wedstrijdleider meer mijn gezicht op het IJsselmeer laten zien dan op 'de meer'”, vervolgt Evert.

“De Sneekweek is dit jaar toevallig weer op mijn pad gekomen. Ik ben betrokken bij het zeilen in Sloten. Ik heb het startschip naar Sneek gevaren voor de Gossepalen baan. Toen hebben ze me gelijk ook gevraagd om als schipper terug te komen bij de Sneekweek. Het is altijd fijn om terug te komen in een actief gezelschap met positieve en hardwerkende vrijwilligers.” Evert weet nog niet of hij volgend jaar weer terugkomt. “Dat weet ik nog niet zo goed. Als ik gevraagd word, zien we het dan wel weer. Je moet de jonge generatie ook de kans geven. Een ding is zeker, de KWS doet het als het op het verjongen van de vrijwilligers aankomt, uitmuntend!”, sluit Evert zijn verhaal af.

Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top