Menu

GRATIS zeilboot tijdens de Sneekweek voor kinderen

GRATIS zeilboot tijdens de Sneekweek voor kinderen

GRATIS een Optimist gebruiken? Wij maken het mogelijk voor beginnende zeilers. Schrijf je zoon of dochter in als Optimist zeiler. Je mag zelf kiezen aan welke dagen ze meedoen. Ze krijgen een coach, zeilen op een aparte rustige en veilige baan en als ze de hele week meedoen maken ze ook kans op de Sneekweek hoofdprijs. Super leuk toch!

GRATIS zeilboot tijdens de Sneekweek voor kinderen

Hoe werkt het?

De 86ste Sneekweek wordt gehouden van 5 t/m 10 augustus 2023. Om ook de jongste zeilers te laten meedoen mag iedere zeiler GRATIS gebruikmaken van een Optimist zeilboot van onze vereniging, de KWS Sneek. Dat maakt het zeilen nog leuker. Je hoeft je enkel in te schrijven voor de dagen dat ze willen meezeilen.

Drie Niveaus

  • Optimist Green - Is voor kinderen die voor het eerst willen meedoen aan een zeilwedstrijd. Dat kan al vanaf 7 jaar. Je moet natuurlijk wel je zwemdiploma hebben. Tijdens de wedstrijden vaart een coach mee die de kinderen aanwijzingen mag geven en helpen als het nodig is.
  • Optimist Benjamin - Is voor de jonge zeilers die al enige wedstrijdervaring hebben en 11 jaar of jonger zijn. Ze hebben al eens wat wedstrijden gezeild.
  • Optimist - Kinderen vanaf 12 jaar zeilen in deze groep. Ze hebben meestal al iets meer wedstrijdervaring of getraind.

De baan

De Optimisten zeilen niet de 'standaard' Sneekweek banen. Er is op het Sneekermeer een speciale plek vrijgehouden voor de Optimisten. Die baan is korter en veel overzichtelijker voor zowel de zeilers als de wedstrijdleiding. Alle zeilers kunnen dus goed in de gaten gehouden worden om het extra veilig te maken.

De wedstrijden

De Optimist kinderen zeilen meerdere korte wedstrijden per dag in tegenstelling tot de reguliere Sneekweek zeilers. Korte wedstrijden vinden kinderen vaak leuker. En zo is er ook meer kans op wisselingen in de uitslagen. Als je een keer slecht zeilt kun je het snel de volgende race beter doen. Dat maakt het zeilen leuker als je begint. Als je niet alle dagen kunt zeilen schrijf je dan bijvoorbeeld enkel in voor het weekend. Of van maandag t/m donderdag. Jullie mogen het zelf bepalen, maar het leukste is natuurlijk dat iedereen alle 6 dagen meezeilt.

Prijzen

Elke dag worden er prijzen uitgedeeld. Dagprijzen worden uitgedeeld aan de hand van een gemiddelde van die dag. De beste zeiler die de hele week meedoet maakt kans op het unieke Sneekweek bord, de hoofdprijs van de Sneekweek. Je wordt dan gehuldigd met alle andere zeilers op een groot podium op de laatste avond.

Hoe kom je aan de boot?

Neem nu contact op met Sandrine of Betty via de mail jeugdzeilen@kws-sneek.nl en vermeld dat je een Optimist wilt lenen voor de Sneekweek. Noem de naam van je zoon of dochter, leeftijd en welk niveau hij/zij het beste kan meevaren. Dan maken we het snel voor je in orde. Hierna kun je je zoon of dochter inschrijven via de website. Je hoeft enkel het inschrijfgeld te betalen en de boot mag je dan gratis gebruiken. Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust via de mail of geef je telefoonnummer op, dan kunnen we gerust bellen om uitleg te geven. Hopelijk zien we jullie tijdens de Sneekweek.

Weten hoe het is om te zeilen in de Optimist?

Check deze vlog waarin we Anne-Britt volgen tijdens haar reguliere trainingen op het Sneekermeer. In deze vlogs zeilt ze ook in een Optimist van de KWS. Deel 2 en deel 3 kun je eventueel ook bekijken.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top