Menu

Een Sneekweek van uitersten. Gisteren harde wind, vandaag een prachtige (hard)zeildag

Een Sneekweek van uitersten. Gisteren harde wind, vandaag een prachtige (hard)zeildag

Persbericht

Sneek - Na pittige dagen met extreme harde wind, was het vandaag juist prachtig zeilweer. De hardzeildag kent mooie wind en prachtig weer voor dagjesmensen. “De weergoden zijn met ons vandaag”, grapt Johan Schurer, wedstrijdleider van de Sneekweek.


“We zijn vandaag begonnen met de klassen weg te starten op baan L (West Zuid West) zwart. Dit keer een uur eerder, met om 9 uur de eerste start. Vanwege het skûtsjesilen”, vervolgt Johan. “We zijn streng geweest vandaag. We hebben veel met vlag U gestart. Zo hebben wij de snelheid in de startprocedure gehouden. Dat was nodig omdat de SKS later op de dag gebruikt maakten van het meer.”


De voorspellingen waren al dat de wind meer naar het westen zou draaien. Halverwege de startprocedure hebben wij een keer de baan moeten verleggen. Toen zijn we verder gegaan op baan M (West) zwart”, vertelt Johan. Dat zorgt natuurlijk ook voor de nodige vertraging. Het schip moet verlegd worden en de startprocedure moet weer opgestart worden. Gelukkig konden alle klassen op de hardzeildag van de Sneekweek van start gaan met een prachtige windkracht 3/4. “Ik heb alleen bij de klassen Flits, Lark en de 2.4 voor een rode baan gekozen. Puur vanwege de snelheid van de klassen. Je wilt ook niet dat ze vertraging oplopen en dan met de planning van de SKS in de war raken”, vertelt Johan. De KWS heeft ruim op tijd het startrooster kunnen hanteren met weinig vertraging.

Sneekweek wordt mogelijk gemaakt door

Hoofdsponsor

Voor verdere informatie

Tijdens de Sneekweek is er aan de westkant van het Starteiland, naast het wedstrijdcentrum een perscentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie, dag-verslagen (met beeld) of een bezoek aan het wedstrijdveld op het water. Contactpersoon hier is Robbert Evers, telefoon: 06 – 53 63 37 05 of mail via: sneekweekzeilen@sneekweek.nl

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top