Menu

Een succesvolle tweede dag met veel wachten en draaiende wind

Een succesvolle tweede dag met veel wachten en draaiende wind

Persbericht

Sneek – De dag startte traag op. “’Dit waren de verwachte weersvoorspellingen. Hier waren wij al aardig op voorbereid”, begint Johan Schurer, wedstrijdleider van de Sneekweek. “We kozen er voor om gelijk de uitstel vlag op de toren te hijsen. Als de vlag dan gestreken wordt, hebben de zeilers ruim de tijd om naar het startgebied te varen.”


ILCA zeilers tijdens de 86e Sneekweek ©Eize Hoekstra

Om 13:05 is de eerste klasse van start gegaan op baan A. “De verwachting was dat de wind zou draaien en aanhalen. Toen zijn we op op baan A Noord (zwart) gestart. Een aantal klassen hebben deze baan kunnen varen. Toen is de wind verder gaan draaien naar Noord West waardoor wij een keer van baan hebben moeten wisselen”, vervolgt Johan. “Soms moeten er consessies gedaan worden. Het is Sneekweek met 26 klassen die weggestart moeten worden. Je wilt de zeilers de beste baan mogelijk laten varen. Uiteindelijk hebben alle klassen een mooie pot gezeild”, sluit Johan af.

G-zeilers tijdens 86e Sneekweek ©Eize Hoekstra

Een succesvolle dag voor de G-zeilers

Jan Obe van der Hoek heeft samen met zijn team genoten van deze zondag. Samen met Willem de Jong en Marije Plantinga vormen zij een team bij het G-zeilen. Jan Obe heeft er alle vertrouwen in. “Meedoen is belangrijker dan winnen, dit is mijn bemanning hun eerste Sneekweek. Het komt vast allemaal goed.” Het team heeft zelfs een Whatsappgroep aangemaakt. “Onze groep heet the winning team. We zeilen in de Goldfleet, we gaan de strijd volledig aan”, vertelt teamgenoot en begeleider voor gehandicapten sport vanuit Sport Friesland, Marije Plantinga. “Het geeft veel voldoening. Dat ik deze ervaring mee kan geven aan de jongens, een eerste Sneekweek varen is echt geweldig om te doen”, vervolgt Marije. Voor Willem de Jong is het allemaal leuk en een beetje spannend. “Jan Obe is mijn huisgenoot, we hebben het vaak over zeilen. Dit is mijn eerste Sneekweek en ik leer veel van hem over zeildingen”, sluit Jan af.

Optimsten op het Sneekermeer ©Eize Hoekstra
Regenbuien achter Regenboog 38 & 141 ©Eize Hoekstra

Sneekweek wordt mogelijk gemaakt door

Hoofdsponsor

Voor verdere informatie

Tijdens de Sneekweek is er aan de westkant van het Starteiland, naast het wedstrijdcentrum een perscentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie, dag-verslagen (met beeld) of een bezoek aan het wedstrijdveld op het water. Contactpersoon hier is Robbert Evers, telefoon: 06 – 53 63 37 05 of mail via: sneekweekzeilen@sneekweek.nl

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top