Menu

Beerd-Luuk Spijkervet uitgeroepen tot Jeugdtalent KWS 2023

Beerd-Luuk Spijkervet uitgeroepen tot Jeugdtalent KWS 2023

Tijdens de officiële opening van de 86e Sneekweek is Beerd-Luuk Spijkervet uitgeroepen tot het Jeugdtalent van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) voor het jaar 2023. Pieter-Jan Postma overhandigde de 14 jarige zeiler de bijzondere onderscheiding.

Beerd-Luuk Spijkervet uitgeroepen tot Jeugdtalent KWS 2023

Over Beerd Luuk

Beerd-Luuk maakt deel uit van het Nationaal Trainings Team (NTT), voorheen bekend als de Kernploeg, waar hij als jonge zeiler zijn vaardigheden heeft geperfectioneerd. Als lid van het NTT heeft hij zich toegewijd aan maar liefst 70 verplichte trainingsdagen in weekenden, evenals aanvullende jaarlijkse trainings-clinics, zowel in Nederland als in het buitenland. Naast dit intensieve trainingsprogramma heeft hij met succes deelgenomen aan verschillende (internationale) regatta's, waaronder de Euromed in Malta, waar hij de beste Nederlander werd met een indrukwekkende 8e plaats. Ook behaalde hij een opmerkelijke prestatie op de Optimist Trophy in Palamos, Spanje, en de OptiOrange in Valencia, waar hij respectievelijk als tweede Nederlander eindigde in de gold fleet.

In het NTT-team en onder zijn medezeilers staat Beerd-Luuk bekend als de vrolijkste zeiler met altijd een stralende lach op zijn gezicht. De hoofdtrainer van het NTT beschrijft hem liefkozend als de "golden boy," maar benadrukt dat zijn positieve houding en vrolijke karakter slechts een deel van zijn succesverhaal zijn. Achter deze glimlach gaat namelijk een harde werker schuil, die zich onvermoeibaar inzet om zichzelf voortdurend te verbeteren.

Beerd-Luuk Spijkervet uitgeroepen tot Jeugdtalent KWS 2023

Talentvol

Na twee opeenvolgende jaren net buiten de boot te zijn gevallen voor het Europees Kampioenschap team, heeft Beerd Luuk zich dit jaar weten te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap. Met een indrukwekkende prestatie tijdens 16 races op 4 kwalificatiedagen wist hij zich als een van de vijf Nederlandse zeilers te kwalificeren voor het prestigieuze WK. Tijdens het WK, dat plaatsvond in Spanje, overwon Beerd-Luuk tegenslagen en tegenspoed. Door twee dagen met weinig wind kon er niet worden gezeild, maar hij herstelde zich met vastberadenheid en slaagde erin om met een verschil van 30 punten ten opzichte van de nummer 2 de eerste plaats in de brons fleet te behalen.

Het is dan ook geen verrassing dat Beerd-Luuk Spijkervet met al deze prestaties de titel van Jeugdtalent 2023 heeft verdiend. De KWS erkent zijn uitzonderlijke vaardigheden, doorzettingsvermogen en vrolijke instelling en kijkt vol verwachting uit naar een veelbelovende toekomst voor deze jonge zeiler.

Tekst: Robbert Evers

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top