Menu

Zeilers ONnodigdheden - nr. 5

Zeilers ONnodigdheden - nr. 5

bespottelijk | geniaal

Op zoek naar een nieuwe zeilers ONnodigdheid pakte ik de kleedkamerstilte in de Roerkoning: “Dames, hebben jullie toevallig ….” “Nee”, “…. Nee”, “Nee, ook niet.” Jámmer, XXL tassen zonder onzinnigheid. En bijzondere rituelen hadden ze ook niet te vertellen.

“Mijn stuurman”, begon Lisanne, “heeft best wel een bijzondere gewoonte. Na de wedstrijd zet hij de boot helemaal in de Dreft.” “Helemaal?” “Nee*, de romp en het roerblad.” “Hoeveel Dreft gebruikt hij dan?” “Geen idee. Het sopt wel goed.” Stuurman Ronald Damen van Schakel 2556, een zeventiger, zet zijn wedstrijdboten al vanaf zijn tienerjaren na de wedstrijd in de ‘Dreft’. Het Friese woord ‘sjippeglêd’ is, naar mijn idee, in één woord, de beste bewoording van de Dreft-bedoeling.

De zeepgladde boot wordt deze Sneekweek mogelijk gemaakt door de familie Willemsen. Lisanne: “Vrijdag, of zo, al, haalde hij bij ons de Dreft uit de boot (red. moederschip).”


Ronald Damen en Lisanne Willemsen werden 1e op 6 augustus. En ééntjes scoort Ronald vaker; Dreft kan een nieuwe campagne opzetten.

Je hebt nog één kans om een zeilersONnodigdheid te delen met Sneekweek-freaks. Meld het bij de mediatent.

* Domme vraag; natuurlijk niet.

Zeilers ONnodigdheden - nr. 5

Annechina de Jong

Is elke Sneekweek-dag op zoek naar leuke en bijzondere verhalen. Ze zeilt zelf mee in de Laser wat ze tegenwoordig een ILCA noemen. Saaie kleuren houdt ze niet van. Dus als je een fleurige ILCA-zeilster ziet, vergeet dan vooral niet even te zwaaien en wie weet zoekt ze jou op voor een leuk verhaal.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top