Menu

Zeilers ONnodigdheden - nr. 4

Zeilers ONnodigdheden - nr. 4

bespottelijk | geniaal

From 'Harlem, in The Bronkx', Lucien van Delst, windsurfer nr. 067 is de promotor en clown van de klasse Windsurfer LT. Hij heeft álles bij zich!

Hij leent van alles uit. Binnen een toevallig kwartier is het inderdaad een vragen, uitgeven en terug ontvangen. "Zie je wel, iedereen brengt ook altijd alles terug."


Verdúld, zelfs Schakelzeiler Tijmen treffen we bij Lucien's bus.

"Ik heb zo veel onzin, ik weet niet waaruit ik moet kiezen" (red. om als ONnodigdheid te noemen). Daarom zijn wedstrijdrituelen: altijd als laatste het water op én als het kan, douchen, voordat hij het water op gaat.

"Dat vind ik gewoon lekker. En ik wil altijd fris zijn, voor het geval ik een zeemeermin tegen kom. " Ik wil het liefst goed heet douchen, dan heb ik het straks, daar, minder koud".

"Waarom ik altijd te laat ben? Effe, gewoon rustig, dan ben ik niet afgeleid, dat niemand iets vergeten is."

Raar, maar dat ís Lucien: 'Zonder Lucien geen windsurfen", zegt een andere windsurfer.

Het komt regelmatig voor dat hij 30 seconden voor de start bij de startlijn is .... of te laat. Supporters op de wal vertellen dat hij desondanks verrassend vaak wint, ook bij licht weer.

Heb jij de zelfspot een zeilersONnodigdheid te vertellen of durf jij andermans Sneekweek-eigenaardigheid te verklappen? Meld het bij de mediatent. Misschien blijkt het juist geniaal.

Zeilers ONnodigdheden - nr. 4

Annechina de Jong

Is elke Sneekweek-dag op zoek naar leuke en bijzondere verhalen. Ze zeilt zelf mee in de Laser wat ze tegenwoordig een ILCA noemen. Saaie kleuren houdt ze niet van. Dus als je een fleurige ILCA-zeilster ziet, vergeet dan vooral niet even te zwaaien en wie weet zoekt ze jou op voor een leuk verhaal.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top