Menu

Zeilers ONnodigdheden - nr. 2

Zeilers ONnodigdheden - nr. 2

bespottelijk | geniaal

“Iedereen heeft toch wel van die rare dingetjes? Ik móést altijd een Anta Flu voor de start, al was ’t houen en keren, dat moest uit een speciaal bakje met een waterdicht dekseltje komen,” reageerde Robbert Evers op het nagellakitem. Een ander zijn Sneekweek-idioterie kan ik niet eens navertellen en de derde is deels herkenbaar misschien:

Voor de wedstrijd nog in de haven koffie met een luxe koek. Ja, een luxe koek. En vlak voor de start een Snickers. En dat is na het voorbereidingssein. “Wat is het effect daarvan dan?” “Jaaa, dan hebben we het over de pinda’s en uhh.” Conclusie: genieten en gáán!


Toen Frids Fridsma, Sandra van der Sluis en Wieke Dijkstra vier jaar geleden samen gingen wedstrijdzeilen in de Tirion21, nummer 21, had Wieke Snickers meegenomen en dat doet ze nog steeds.

Om dit item te schrijven zonder aantekeningen, vroeg ik Frids de gewoonte nogmaals te vertellen. En toen zei hij: “Maar ik heb er nóg één! Die weten de dames niet eens.”

Beetje bijgelovig?

En die hanger heeft hij altijd in zijn rechter broekzak. “Wanneer grijp je er naar? Als je lekker in de wedstrijd zit? Of als het erop aan komt?” “Tja, gewoon, zo, gewoon, … weet eigenlijk niet.”

Wil jij netjes gezegd een zeilersONnodigdheid vertellen voor de gein of als slimme tip, meld je even bij de mediatent. Pzzt, andermans Sneekweek-eigenaardigheid mag je óók verklappen.

Zeilers ONnodigdheden - nr. 2

Annechina de Jong

Is elke Sneekweek-dag op zoek naar leuke en bijzondere verhalen. Ze zeilt zelf mee in de Laser wat ze tegenwoordig een ILCA noemen. Saaie kleuren houdt ze niet van. Dus als je een fleurige ILCA-zeilster ziet, vergeet dan vooral niet even te zwaaien en wie weet zoekt ze jou op voor een leuk verhaal.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top