iconCalendar

Winterprogramma

Cursussen en lezingen

iconWedstrijd

Nieuwsbrief

Abonneer je hier

De concept wedstrijdkalender voor 2016 is bekend. De kalender zit weer aardig vol met leuke evenementen.

Op 2, 3 en 4 oktober vond het Pilot weekend Eredivisie Zeilen plaats in Almere. Er waren 18 verenigingen aangemeld voor dit weekend. Het team van de KWS greep net naast het podium, op slechts één puntje van nummers 2 en 3.

Vanaf woensdag 2 september t/m zaterdag 5 september 2015 zullen bijna 100 Olympiajollen uit verschillende landen op het Sneekermeer strijden om de EURO-cup.

Deze wedstrijden volgen op het ONK dat op Heeg wordt vervaren.

Tijdens de Sneekweek zijn al diverse foto's op de website gezet. Dat was echter nog niet alles. Eize Hoekstra heeft per dag een uitgebreide selectie gemaakt van de mooiste foto's, voor wie nog een keer rustig wil nagenieten!

Dat was 'm weer ... Sneekweek 2015. Met deze aftermovie kijken we nog eenmaal terug op een topweek. Tot volgend jaar!

De prijsuitreiking van de 80e Sneekweek werd geopend door onze voorzitter van de KWS Karst Doevendans die ook het eerste blauwe bord overhandigde aan de winnaar van de eerste klasse van de in totaal 36 klassen. 

 

Op het Delftsblauwe bord staat dit jaar een impressie van Hardzeildag in 1913 met afgemeerde wedstrijdboten aan de Roekoepolle.

 

Daarnaast werden de prijzen uitgereikt door onze stem van de toren Helga burgers, wedstrijdleider Beer van Arem, Arjan Kort en last but not least onze panschipper Dirk van der Zee.

 

Afsluitend mochten alle winnaars het podium betreden traditiegetrouw onder het nummer "we are the champions"

Benieuwd naar de foto's van de 80ste Sneekweek? Onze fotograaf Eize Hoekstra en het mediateam maakten weer talloze mooie plaatjes van het zeilen en de gezelligheid. Je vindt ze op www.sneekweek.nl en op onze Facebook en Youtube pagina. 

Het was weer een fantastische #sneekweek. Heerlijk weer, af en toe iets te weinig wind en een prachtige 200ste Hardzeildag. Hierbij de afsluitende dagreportage van het Sneekweek media team met een interview met Sneekweek-voorzitter Afke de Goede.

Na vorige week de wereldkampioenschappen hier te hebben gevaren, besloten Dirk Pater en Jan Schilling uit Duitsland te blijven voor de Sneekweek. Zo konden ze ondervinden wat het is om Sneekweek te varen. Bovendien zagen ze dit ook als kans om wellicht andere Duitse vaurien zeilers ook enthousiast te maken voor de Sneekweek.

 

Op de Sneekweek zijn verschillende jeugdklassen vertegenwoordigd. Een daarvan is de Splash-klasse die met een groot aantal boten meedoet aan de 80e Sneekweek. Drie splash zeilers die voor het eerst meededen met de Sneekweek vertelden ons over hun ervaringen.

 

Het is, zeg maar, de rechtbank van de Sneekweek ... de protest commissie. Protesten die op het water niet (kunnen) worden opgelost worden hier behandeld. Bekijk hier het videoverslag ...

Het waarborgen van de veiligheid tijdens de Sneekweek is een heel belangrijke taak. De mensen van de stand-by zorgen daar elke dag voor. Bekijk hier een videoverslag ...

Het was vandaag een zeer geslaagde Hardzeildag. Genoeg wind, zon, spannende momenten op het water en gezelligheid op het terras. Bekijk hier het dagverslag ...

De Vrijheid klasse bestaat dit jaar 70 jaar en de Vrijheid Klasse Organisatie 55 jaar. Een van de toenmalige oprichters van de Klasse Organisatie, Jack Aarts, zeilt deze Sneekweek mee samen met zijn fokkenist Mike de Boer. 

Op de 200e hardzeildag zijn de Friese jachten en de boeiers weer terug aan de start. De twaalf rond- en platbodems, welke allemaal ruim 100 jaar oud zijn,  nemen het na 5 jaar weer tegen elkaar op. 

 

Wedstrijden

photo's

Foto's

Sluitingswedstrijden

iconPhoto

Foto's Sneekweek

Sneekweek 2015

Sneekweek2015_Woensdag-113