icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Voor de Sneekweek 2016 is de KWS op zoek naar iemand die leuke verhalen kan schrijven over de wedstrijden voor op de website en social media kanalen. Als vrijwilliger maak je deel uit van het mediateam van de Sneekweek 2016 en werk je samen met o.a. het wedstrijdcomité om de Sneekweek in woord en beeld te verslaan. 

Foto's: Eize Hoekstra (c)

Stichting Skarsweagen heeft m.i.v.13 april een nieuwe havenmeester aangesteld.

De officiële opening van de Sneekweek en de Vlootschouw Sneek op vrijdagavond 5 augustus starten dit jaar een uur eerder. Ook de locatie van de officiële opening van de Sneekweek zal gaan wijzigen.

Het zeilseizoen is weer begonnen, het Paasevenement zit er op. Zaterdag met prachtig zonnig weer en veel wind, zondag alleen met veel wind. In verband met de voorspellingen (35 knopen met vlagen van 45 knopen) is zondag al besloten de wedstrijden van Paasmaandag niet te laten doorgaan. 

 

Foto's: Eize Hoekstra (c)

De concept wedstrijdkalender voor 2016 is bekend. De kalender zit weer aardig vol met leuke evenementen.

Op 2, 3 en 4 oktober vond het Pilot weekend Eredivisie Zeilen plaats in Almere. Er waren 18 verenigingen aangemeld voor dit weekend. Het team van de KWS greep net naast het podium, op slechts één puntje van nummers 2 en 3.

Vanaf woensdag 2 september t/m zaterdag 5 september 2015 zullen bijna 100 Olympiajollen uit verschillende landen op het Sneekermeer strijden om de EURO-cup.

Deze wedstrijden volgen op het ONK dat op Heeg wordt vervaren.

Tijdens de Sneekweek zijn al diverse foto's op de website gezet. Dat was echter nog niet alles. Eize Hoekstra heeft per dag een uitgebreide selectie gemaakt van de mooiste foto's, voor wie nog een keer rustig wil nagenieten!

Dat was 'm weer ... Sneekweek 2015. Met deze aftermovie kijken we nog eenmaal terug op een topweek. Tot volgend jaar!

De prijsuitreiking van de 80e Sneekweek werd geopend door onze voorzitter van de KWS Karst Doevendans die ook het eerste blauwe bord overhandigde aan de winnaar van de eerste klasse van de in totaal 36 klassen. 

 

Op het Delftsblauwe bord staat dit jaar een impressie van Hardzeildag in 1913 met afgemeerde wedstrijdboten aan de Roekoepolle.

 

Daarnaast werden de prijzen uitgereikt door onze stem van de toren Helga burgers, wedstrijdleider Beer van Arem, Arjan Kort en last but not least onze panschipper Dirk van der Zee.

 

Afsluitend mochten alle winnaars het podium betreden traditiegetrouw onder het nummer "we are the champions"

Benieuwd naar de foto's van de 80ste Sneekweek? Onze fotograaf Eize Hoekstra en het mediateam maakten weer talloze mooie plaatjes van het zeilen en de gezelligheid. Je vindt ze op www.sneekweek.nl en op onze Facebook en Youtube pagina. 

Het was weer een fantastische #sneekweek. Heerlijk weer, af en toe iets te weinig wind en een prachtige 200ste Hardzeildag. Hierbij de afsluitende dagreportage van het Sneekweek media team met een interview met Sneekweek-voorzitter Afke de Goede.