icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

Van elke dag van de Sneekweek is een nieuwe verzameling foto's online geplaatst die zijn gemaakt door Eize Hoekstra. Kijk snel op de fotopagina!

De Sneekweek zit er nu echt op! Een week die wij niet snel zullen vergeten, kijk je mee…

Na 6 dagen zit het er op voor Pien & Anne-Britt. Hoe was hun eerste Sneekweek?

Een nieuwe video, die er woensdag niet was, redt de finishplaats in race 5 voor Pampus 459. In het protest vertelde Max Blom woensdag dat hij koers hield voor de aanvaring met Pampus 363. Hij had dus niet geprobeerd een aanvaring met de andere boot over stuurboord te voorkomen.

De eerste Sneekweek samen in de 16m2 en de hoofdprijs al pakken op Hardzeildag.

25 jaar samen in de Spanker en dan de Sneekweek winnen...

Sneekweek winnaars worden gewekt door de zeilers van de toekomst

Na een gezellige hardzeildag werd er vandaag weer om 10:00 uur gestart. Klasse één ging vanmorgen van start op baan A Noord, met wind rond de zeven knopen. “Het wordt zo te zien geen spierpijn vandaag, in tegenstelling tot gisteren.” Halverwege de dag wordt er na een lange periode van uitstel weer gestart, vanaf de 12-voetsjol op baan M Noord-Noord-West. Dat ging tot en met de Sailhorse goed. Vervolgens werd het weer baan A.

Wanneer de laatste zeilwedstrijden gevaren zijn, zijn de winnaars van het blauwe bord ook bekend. Jacqueline Poiesz is voorzitter van de commissie prijsuitreiking en verantwoordelijk voor het slotfeest vanavond. Jacqueline is er al de hele week mee bezig. Ze vertelt dat het voorzitterschap wel goed te combineren valt met het aanmoedigen van haar gezin. Toch was vandaag wel een spannende dag, omdat haar man en kinderen nog kans maakten op de hoofdprijs.

 

Dat zijn er nogal wat. En de trend zet zich voort! ‘kleine’ Sneekweek-zeilers worden ‘grote jongens’.

Door het samenvallen van Sneekweek en SKS-Skûtsjesilen verschoof het perspectief waarin wij het skûtsjesilen beleefden. Met trots dachten we aan Skûtsje-skippers, adviseurs en bemanning die ‘uit de Sneekweek komen’: Thijs Kort, adviseur op Langwar; Tom Otte, adviseur bij Akkrum en nog veel meer heren. Ook heren die van groot naar klein gingen. Bijvoorbeeld Klaas Struiksma kocht een 16 m2 toen hij bemande op de Sneker Pan, om inzichtelijk een betere en zelfstandige zeiler te worden.

“Weet je met hoeveel mensen de J22 wordt gevaren?” “Ja, met meestal vier.” “Daarom is het J, 2 + 2?” “Nee! Meen je dat? Je houdt me voor de gek! Je weet toch wel dat 22, tweeëntwintig voet is?!”

Vanavond komt ‘ie weer! We Are The Champions! (zooooo afgezaaaaaagd, maar! …) Met de nadruk op ‘WE’ voel je tijdens de prijsuitreiking alle Sneekweek-geneugten intens én met elkaar! Wíj hebben met elkaar deze Sneekweek beleefd!

Piets weer van 10 augustus

Sneekweek WEER!

10 augustus 2017

 

Goedemorgen,

 

Actueel:

De laatste dag van deze Sneekweek 2017. Het weer. Droog weer. De zon er geregeld bij. Temperaturen rond 20 graden.

Vanavond droog en om 20.00 uur 17 of 18 graden.

 

WINDVERWACHTING SNEEKWEEK 2017

 

Donderdag

10 augustus

RICHTING

KRACHT BFT      

BIJZONDERHEDEN

 

 

 

 

10.00 tot 12 .00 uur

N-NO

 

2 gemiddeld    

Af en toe kracht 3

12.00 uur tot 15.00 uur.

N-NO

3 gemiddeld

Later af en toe kracht 4

15.00 uur tot 18.00 uur

N-NO

3 gemiddeld

 

Geregeld 4.

 

 

Bedankt voor het vertrouwen en tot in de Sneekweek 2018!

 

Piet Paulusma