icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Informatiepagina Sneekweek 2017

Informatiepagina Sneekweek 2017

SNEEKWEEK 

 

Wat is de Sneekweek?

De Sneekweek is het grootste binnenwater zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: "Overdag om de eer, 's avonds voor de sfeer." Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad. 

 

De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde Hardzeildag. Deze Hardzeildag wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat sindsdien in Sneek over een zeil beschikte ging naar het meer toe om deze dag te vieren. In 1934 werd voor de eerste keer de Sneekweek georganiseerd. 

 

De 82ste Sneekweek zal worden gehouden van 5 t/m 10 augustus 2017. De traditionele opening door middel van een zogenaamde Vlootschouw is op vrijdagavond 4 augustus vanaf 21.30 uur in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek.

 

Het Starteiland

De Sneekweek vindt plaats rondom het Kolmeersland, in de volksmond het Starteiland, een eiland in het Sneekermeer waar de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) gehuisvest is. Het Starteiland ligt enkele kilometers ten oosten van de binnenstad van Sneek.

 

klik hier voor een grote overzichtskaart van het Starteiland 

 

 

Overzichtskaart Sneek

 

Bron: Sneekweek Gids

 

De Sneekweek volgen?

Al het nieuws van de Sneekweek is te volgen via onze website, de Facebook pagina of via Twitter. Daarnaast is er een overzichtelijke app.

 

Sneekweek app

Alle leuke verhalen, mooie actiefoto's en spectaculaire video's mag de liefhebber niet missen. Daarom kun je de Sneekweek volledig volgen via de nieuwe Sneekweek-app. Blogs, wedstrijdverslagen, foto's en video's worden nagenoeg live geplaatst. Daarnaast kun je via de website en de app ook de uitslagen checken en alle andere informatie omtrent het evenement vinden.

 

De Sneekweek App is beschikbaar voor iPhoneAndroid en Windows Phone.

 

Bereikbaarheid

Route

Het Starteiland van de KWS, is met de auto vanaf de rotonde aan de Groenedijk in Sneek in ca. 8 minuten te bereiken. Volg vanuit Sneek de borden "Sneekermeer".

U kunt als bestemming op uw navigatiesysteem het volgende adres gebruiken: Kolmarslân 1 8626 Offingawier

 

 

Parkeren

Er kan gratis geparkeerd worden op een van de parkeertereinen langs de Paviljoenweg vanwaar de pont naar het Starteiland gemakkelijk te voet kan worden bereikt. Parkeert u niet buiten de aangewezen parkeerplaatsen. De politie zal onverbiddelijk optreden tegen overtreders.

  

Pont vanaf paviljoen Sneekermeer
De pont vaart af en aan vanaf de opstapplaats aan het Prinses Margrietkanaal vlakbij het Paviljoen Sneekermeer. De pont vaart in de Sneekweek dagelijks van 08.00 - 02.00 uur van en naar het Starteiland. Kosten bedragen €2,00 voor een retour per persoon. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee. Op de pont kan alleen contant betaald worden.

 

Fiets

Met de fiets kunt u het Starteiland vanuit Sneek in ca. 15 minuten bereiken via het fietspad over de Grienedyk/Groenedijk.  

 

Kom met het OV naar de Sneekweek!

Voor slechts € 7,50 reist u één dag met de bussen en treinen in Fryslân van en naar station Sneek (treintrajecten Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen Haven en Leeuwarden-Groningen). Het e-ticket is geldig voor één volwassene.

U kunt uw e-ticket bestellen op de website van Arriva.

 

De Sneekermeerbus rijdt dagelijks tussen het busstation in Sneek en het Sneekermeer. Uw kaartje voor de Sneekermeerbus kunt u bij de buschauffeur kopen. Ook is er een 10-rittenkaart te koop. Deze is in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Sneekweekcamping.

De volgende tarieven gelden op de Sneekermeerbus:
• Enkele reis: € 2,50
• 10-rittenkaart: € 20,00
De OV-chipkaart en andere buskaarten zijn niet geldig.

Bekijk de dienstregeling van de Sneekermeerbus op de website van Arriva,

 

Poieszboot vanuit de stad naar het Starteiland

Van 5 t/m 10 augustus vaart de zogenaamde Poieszboot van Sneek naar het Starteiland en terug.

Opstapplaats: 1ste Oosterkade, Sneek.

Prijs: enkele reis €0,50 p.p.

Vertrektijden Sneek: 09.00 / 11.00 / 13.00 / 15.00 / 17.00

Vertrektijden Starteiland: 10.00 / 12.00 / 14.00 / 16.00 / 18.00

VOL = VOL = VAREN

Voorbehoud: van bovenstaande vaartijden kan worden afgeweken in verband met drukte. Op zondag en woensdag wordt in ieder geval afgeweken van bovenstaande vaartijden, de Poieszboot vaart dan af en aan!

 

Zelf met de boot komen:

U kunt ook zelf met uw eigen boot naar het Starteiland komen. De havens van het Starteiland liggen in de Sneekweek altijd behoorlijk vol. Er zijn vaak wel enkele plekjes vrij als u 's ochtends vroeg ter plaatse bent. U kunt ook altijd afmeren aan een van de eilanden rondom het Sneekermeer en met uw bijboot het Starteiland bezoeken. 

 

Zeilers kunnen hun boot vanaf 4 augustus het water in laten takelen bij de KWS-kraan op het terrein van RCN De Potten nabij het Paviljoen. 

 

Algemene informatie

  • Toegang: Het Starteiland is gratis toegankelijk, alleen de overtocht per pont kost €2,00 voor een retour, contant af te rekenen bij de schipper.
  • EHBO: Op het Stareiland is een Rode Kruispost aanwezig ter verlening van eerste hulp. Deze staat aangegeven op de overzichtskaart van het eiland.
  • Beveiliging:Tijdens de Sneekweek is er in de avonduren en ’s avonds bewaking op het Starteiland aanwezig. Het kantoor van de havenmeester is de centrale post van de bewakingsdienst Security Noord. In geval van calamiteiten is de dienst bereikbaar via telefoonnummer: 06 – 28400918
  • Havenreglement

 

Informatie voor deelnemers

Klik hier voor de contactgegevens van het organisatiecomité (sectie Wedstrijdzeilen). 

 

Informatie voor deelnemers is hier te vinden. Het programmaboekje is vanaf eind juli hier te downloaden. 

 

Pers

Media kunnen contact opnemen met

Gerlof van der Werf

0515-416395

sponsoring@kws-sneek.nl