Menu

Vrijwilliger van de dag Sigrid Schotanus

Vrijwilliger van de dag Sigrid Schotanus

Maandag

Sigrid is al jaren als vrijwilliger van de KWS bij de Sneekweek te vinden. Al 15 jaar maakt ze onderdeel uit van de standby crew bij de KWS. Ze heeft in al die tijd nog maar één keer de Sneekweek gemist. “Ik was gelijk onwennig. Dat doen we dus nooit weer”, lacht Sigrid. Ze is niet meer weg te denken bij de standby.

“Ik ben destijds door mijn partner in de KWS gekomen. Hij is een zeiler en ik niet. Ik bleef achter op de wal en begon mij te vervelen. Toen werd ik meegevraagd in de standby en ben ik eigenlijk altijd gebleven”, begint Sigrid. De eerste keren ging Sigrid met Jaap mee aan boord. Dat was meteen gezellig en ze had wat te doen in de weekenden. “Ik probeer dan altijd per evenement één dag mee te varen. Dan heb ik nog één dag rust in het weekend over”, vervolgt Sigrid.

In de standby staat ze (bijna) elke dag van de Sneekweek voor de zeilers klaar. “Ik ben vier van de zes dagen actief. Ik wil niet de hele week op het water zijn. Het moet ook een beetje vakantie blijven”, vertelt Sigrid lachend. Standby kan heel zwaar zijn namelijk. “Het is prima te doen met weer zoals gisteren en vandaag maar als je wel hele harde wind hebt en je moet een hele week, wordt het op een gegeven moment wel erg zwaar.”

Het is deze Sneekweek wel weer even wennen. Sigrid gaat namelijk specifiek standby varen bij de tweede baan. Vanaf dinsdag ondersteunt ze Jan Kooistra bij de tweede baan. Hier gaan de zeilers van het G-zeilen en de surfplanken van start. “Ik weet niet zo goed wat ik me hier bij voor moet stellen.

Het is allemaal nieuw dit jaar. Vooral de surfplanken is nog even wennen. Het is even afwachten hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Dit komt vast goed”, vertelt Sigrid lachend. “Ik heb voorheen Maria wel eens geholpen met het G-zeilen en ik vind dit altijd wel een mooie uitdaging. Het geeft veel voldoening om mensen met een beperking te helpen zeilen. Het is voor ons vanzelfsprekend maar voor zo’n betrokken en enthousiaste groep niet. Ik vind daarom dat ik hier best wel iets voor terug kan doen”, sluit Sigrid af.


Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top