Menu

Vrijwilliger van de dag Loes de Bruin

Vrijwilliger van de dag Loes de Bruin

Zaterdag

Wie kent haar niet? Loes de Bruin is ondertussen al 15 jaar een actieve vrijwilliger van de KWS en een bekend gezicht onder de zeilers op het starteiland. “Ik zeil al mijn hele leven. 15 jaar geleden werd ik gevraagd om daarnaast de trainingen van de Optimist op mij te nemen. We begonnen destijds met 6 optimisten en die groep groeide eigenlijk alleen maar door”, vertelt Loes. De trainingen bij de Roerkoning zijn vandaag de dag nog steeds ontzettend populair en worden op de zondagen georganiseerd.

Natuurlijk kennen wij Loes al veel langer dan 15 jaar. Van jongs af aan was ze al in een zeilboot te vinden. “Ik heb vroeger natuurlijk veel gezeild. Op een gegeven moment werd ik vanwege mijn achtergrond als lerares, gevraagd om de trainingen van de Optimist te organiseren. Ik vind het enorm leuk om kinderen les te geven. Het is natuurlijk prachtig dat je kennis kan overdragen op de jeugdige zeilers”, vertelt Loes enthousiast.

Vanaf dat moment is Loes meer taken gaan vervullen in de KWS. De invloeden van pa Jan en ma Fronie de Bruin, zijn duidelijk zichtbaar. “Het is mij met de paplepel ingegoten. Ik moest vroeger als 10-jarig kind mijn ouders al helpen in de voorbereiding. Samen met mijn zus pompten wij dan de boeien op. Dat was natuurlijk dikke pret. We mochten achteraf altijd nog even op de boeien springen”, lacht Loes.

Het enthousiasme voor het vrijwilligerswerk bij de KWS is duidelijk zichtbaar. “Wat begon met de Optimisten, heb ik later uitgebreid met vrijwilligerswerk in de starttoren bij de informatiebalie en in het wedstrijd comité op het startschip en in de banenboot. Ik zeg altijd, ik doe drie dagen op de toren en drie dagen op de baan tijdens de Sneekweek. Dan volg ik zowel mijn vader als mijn moeder op”, lacht Loes.

“Ik ben blij dat wij na drie jaren, eindelijk weer een Sneekweek zoals vanouds kunnen organiseren. Ik heb het ook echt gemist.” Zenuwachtig was Loes vooraf niet. “We zitten hier weer met een ontzettend positief en enthousiast team dit prachtige evenement te organiseren. Vandaag staat er een lekker windje en het is heerlijk weer om te zeilen. Alles mag en kan weer, de sfeer zit er goed in en ik heb er zin in”, sluit Loes af.


Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top