Menu

Vrijwilliger van de dag Gerlof van der Werf

Vrijwilliger van de dag Gerlof van der Werf

Donderdag

Wie kent hem niet. Gerlof van der Werf. Jarenlang vrijwilliger bij de KWS met verschillende functies. Dit jaar organiseert hij samen met Jan de Noord baan voor de surfers, Optimisten en G-zeilers. “Ik ben meer een manusje van alles op dit moment. De Sneekweek is altijd mooi om te doen. Met zeilen bezig zijn is super leuk”, begint Gerlof. Dit jaar vindt voor het eerst de noordelijke baan tijdens de Sneekweek plaats. “Het is echt super leuk om te organiseren. G-zeilen, mensen met een beperking, komen helemaal tot hun recht op een andere baan. Ze weten wanneer ze moeten starten en de baan is wat korter”, vervolgt Gerlof.

Gerlof is niet alleen met G-zeilen tijdens de Sneekweek bezig. “Ik ben al een tijdje verbonden aan de sectie aangepast zeilen binnen de KWS. We zijn het hele jaar door al bezig met trainingen bij de Roerkoning. Dan is de Sneekweek de uitvoering van al die trainingen “, vertelt Gerlof. Het blijkt heel dankbaar vrijwilligerswerk te zijn. “Als je ziet met wat voor vreugde het zeilen gepaard gaat. Je ziet maar weinig mensen echt juichen en in de boot staan als ze over de lijn heen komen. Dat doet je wel wat moet ik zeggen”, vervolgt Gerlof.

Gerlof is al vanaf 1992 bestuurlijk betrokken bij de KWS. “Ik ben in 1980 begonnen als voorzitter van toervaren en twee jaar daarna de voorzitter van de sectie wedstrijdzeilen. Na 17 jaar voorzitter te zijn geweest, ben ik later naar de sectie PR gegaan. En dat doe ik nog met veel plezier”, vertelt Gerlof. Je ziet wel dat er iets is verandert in hoe mensen de Sneekweek beleven. “Het is toch een andere Sneekweek dit jaar. Het komt iets moeilijker op gang na de Coronatijd. We hebben drie jaar gemist”, vervolgt Gerlof . Toch blijft het sfeertje op het eiland relaxt en feestelijk. “Het is prachtig weer en je merkt dat mensen daardoor naar het eiland trekken. Er heerst een relaxte sfeer en dat is natuurlijk mooi”, sluit Gerlof af.


Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top