Menu

Vrijwilliger van de dag Dina Schurer

Vrijwilliger van de dag Dina Schurer

Zondag

Ondertussen is Dina niet meer weg te denken uit de KWS. Samen met wedstrijdleider Johan Schurer nemen zij veel zeilevenementen van de KWS voor hun rekening. Waaronder de Sneekweek. “Dit is de eerste Sneekweek die Johan en ik samen doen. Johan regelt tijdens de Sneekweek alles betreft de wedstrijden op het water. Ik pak het administratieve gedeelte zoals het programmaboekje, de wedstrijddocumenten en het overige drukwerk bijvoorbeeld op”, begint Dina.

De voorbereiding voor de Sneekweek vergt veel tijd. Daarom is het fijn dat de taken onderling goed verdeeld zijn. “Johan is een doener, die moet gewoon lekker op het water zijn ding doen. Dan geniet hij echt volop. Ik zorg er voor dat alles daaromheen ook geregeld wordt”, vervolgt Dina.

Dat deze combinatie goed werkt is duidelijk zichtbaar. Naast de Sneekweek pakken ze gezamenlijk ook veel andere evenementen en de daarbij behorende taken op. “Ongeveer 1,5 tot 2 jaar geleden hebben wij eens goed gekeken naar de nieuwe regels. Om de vier jaar veranderen de regels in het regelboekje. Toen zeiden wij al tegen elkaar, dit is het uitgelezen moment om alle documenten van de KWS op een rijtje te zetten om te kijken waar we ze samen kunnen brengen. Het liep nog wel eens uiteen bij verschillende evenementen met betrekking tot de regels en de afspraken. Het is wel handig dat voor elk evenement dezelfde afspraken en regels worden gehanteerd. Ook voor de Sneekweek”, vertelt Dina.

De Sneekweek is sinds 12 jaar extra speciaal voor Dina. 12 jaar geleden werd haar kleinzoon Jilles op de eerste dag van de Sneekweek geboren. “We zaten toen nog in de banenboot. We waren op weg naar het palaver toen wij het bericht kregen dat Jilles was geboren. Wij zijn toen nog door Evert Steensma naar de overkant gevaren”, vertelt Dina glimlachend.

Deze Sneekweek is extra speciaal vanwege de nieuwe functies. Ook staan ze voor het eerst met de camper op het starteiland in plaats van de boot. “We nemen de camper dit hele seizoen al mee naar het eiland. We hebben namelijk de boot verkocht. Het is natuurlijk ontzettend handig dat campers nu op het eiland kunnen komen”, vertelt Dina. Johan en Dina zijn wel van plan om weer een boot te kopen. “We willen volgend jaar wel weer in de haven liggen. Je moet maar net tegen de juiste boot aanlopen”, legt Dina uit.

Dina zit deze Sneekweek ook op de startlijn. Zij mag meeschrijven tijdens de starts. “Ik stond er gisteren ineens bij stil hoeveel boten wij wel niet weg hadden gestart. Toen dacht ik; wow! Wat veel eigenlijk”, lacht Dina. “De Sneekweek is ieder jaar weer prachtig. Het is een familiegebeuren. Ik geniet er echt van dat we dit met onze kinderen en kleinkinderen kunnen beleven”, sluit Dina af.


Tekst: Leonie van der Zee

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top