Menu

Van wachten op de wind naar prima wedstrijden

Van wachten op de wind naar prima wedstrijden

Persbericht

Sneek – Uiteindelijk toch prima wedstrijden kunnen varen. "Het was gisteren al duidelijk dat er aan het begin van de dag geen wind zou staan. We hebben gelijk de uitstel vlag gehesen", begint wedstrijdleider Johan Schurer.Johan heeft elke dag op verschillende momenten contact met een weerstation voor de meest recente updates. "We zaten gisteren in een hoog drukgebied waardoor we vrij laat op de dag pas wind kregen. Dat was ook het geval vandaag. Sneek en daarbij het Sneekermeer zaten in een gebied met windstilte. De voorspelling was dat tijdens de perioden van bewolking, het windstil werd. De verwachting was dat als de zon doorbrak, de wind ook in kracht versterkt", legt Johan uit.

Het wedstrijdcomité heeft uiteindelijk alle klassen vanaf 15:00 met voldoende wind op een maximale baan weg kunnen starten. "We begonnen om 15:00 met baan A. De wind bleef wel draaien. Dit resulteerde in het drie keer wijzigen van de baan. We hebben de boten banen A (Noord), O (Noord Noord West) en B (Noord Noord Oost) weg kunnen starten. We hebben het maximale er uit kunnen halen en alle boten zijn wederom weer bij de starttoren voor het eiland gefinisht", sluit Johan af.

In het teken van gezelligheid en kinderen

Op het starteiland was het weer gezellig. Voor 't Foarûnder waren verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Op het Sneekweek terras was het kids festijn met buikglijdwedstrijden, stormbanen, schminken en maak je eigen pizza. Wat een feest!Sneekweek wordt mogelijk gemaakt door

Hoofdsponsor

Voor verdere informatie

Kunt u zich wenden tot Natasja Kesteloo, tele­foon: 06 – 51 91 73 57 of met Klaas Weissenbach, telefoon: 06 – 19 73 33 22.

Tijdens de Sneekweek is er aan de westkant van het Starteiland, naast het wedstrijdcentrum een perscentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie, dag-verslagen (met beeld) of een bezoek aan het wedstrijdveld op het water. Contactpersoon hier is Robbert Evers, telefoon: 06 – 53 63 37 05 of mail via: sneekweekzeilen@sneekweek.nl

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top