Menu

Een pittige dag met veel wind waarbij 11 klassen van start zijn gegaan

Een pittige dag met veel wind waarbij 11 klassen van start zijn gegaan

Persbericht

Sneek - Een pittige dag voor zeilers en het wedstrijdcomité. “Dit waren de voorspellingen gisteren al. De kans was van 10 tot 12 uur dat er gestart kan worden. Het was gelijk duidelijk dat ik moest knippen in het startrooster”, begint Johan Schurer, wedstrijdleider van de Sneekweek.

Jonge Flitszeilers in actie op maandag ©Eize Hoekstra


De rest van het startrooster is uitgesteld tot morgen. “We proberen het morgen weer. Het is vergelijkbaar met nu, alleen in een mildere vorm. Ik hoop dat we kunnen beginnen met klasse 12. In het beste geval duurt dan de startprocedure tot 12 a 13 uur”, vertelt Johan. Mocht het weer zich gedragen, kan de KWS de tweede wedstrijd gelijk daarna vervolgen.

Vandaag zijn de eerste 11 klassen van start gegaan op baan N (Noord West) zwart. “We kregen al wat verontwaardigde blikken vanuit het wedstrijdveld. De zwarte baan is namelijk de langste versie van de baan die je kunt varen. Wij hebben hiervoor gekozen met in gedachten om alle klassen te finishen bij boei 4. Dan hebben ze twee mooie kruisrakken gevaren en blijven ze op het Sneekermeer zodat ze snel naar de haven terug kunnen keren na de finish”, sluit Johan af.


Windfoil klasse vliegt over de Sneekweekbaan ©Eize Hoekstra

Het is familiedag op het Starteiland

De harde wind mag de pret op het Starteiland niet drukken. Maandag staat volledig in het teken van familiedag. Er zijn diverse activiteiten voor papa’s, mama’s en kinderen op het eiland te doen. Een stormbaan, schminken, wedstrijdje op de stormbaan, kinderdisco en nog veel meer activiteiten. De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Solo zeiler Steven Nijenhuis tijdens de Sneekweek ©Eize Hoekstra

Sneekweek wordt mogelijk gemaakt door

Hoofdsponsor

Voor verdere informatie

Tijdens de Sneekweek is er aan de westkant van het Starteiland, naast het wedstrijdcentrum een perscentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie, dag-verslagen (met beeld) of een bezoek aan het wedstrijdveld op het water. Contactpersoon hier is Robbert Evers, telefoon: 06 – 53 63 37 05 of mail via: sneekweekzeilen@sneekweek.nl

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top