Menu

De zondag traag van start met weinig wind en veel draaiingen.

De zondag traag van start met weinig wind en veel draaiingen.

Persbericht

Sneek – De zondag van de 85ste Sneekweek is traag van start gegaan. 's Ochtends kwam de wind traag op gang. Wedstrijdleider Johan Schurer blikt terug op een mooie dag met weinig wind en veel draaiingen. "Ik bekijk altijd de weersvoorspellingen de voorgaande avond. Ik begon vanochtend wederom met de meest recente voorspellingen. Daaruit bleek dat de wind pas rond 13:00 vanuit Noord West stabiel zou toenemen", begint Johan.


Er was de hele dag wel wind. Maar Johan koos er voor om toch te wachten op de stabiele wind. "De wind bleef niet stabiel genoeg uit Noord West komen. Het is zonde om de boten weg te starten op een baan terwijl je weet dat de wind zodanig gaat draaien dat de baan bezeild raakt", vervolgt Johan. Daaropvolgend werd er uitstel voor 2 uren aangekondigd.

In eerste instantie leek het er op dat de wind rond 13:00 weer stabiel zou toenemen. Toen bleek achteraf dat dit toch langer de tijd nodig had. "Dan sta je voor een moeilijke keuze. In de wedstrijdbepalingen staat aangegeven dat wij het laatste waarschuwingssein om 20:00 voor de laatste klasse mogen geven. Dan ga je terug rekenen in tijd. Uiteindelijk na een paar pogingen tot starten hebben wij vanaf 16:30 alle klassen alsnog op baan N groen gestart. De boten hebben gemiddeld tussen anderhalf uur en 2 uur een baan gevaren. Na lang wachten, hebben wij toch succesvol alle klassen een mooie baan met een aantal kruisrakken kunnen laten varen ", sluit Johan af.

Prachtige sfeer op de meer

Ondanks het vele wachten, was de sfeer ontzettend positief op het eiland. Met een prachtig programma waarin onder andere de Útlopers, Folkert Hans & Rintje Kas en DJ Sipke de grote sfeermakers op het starteiland waren. Het terras van It Foarunder staat overvol met publiek genietend van muziek, drankjes en heerlijke hapjes. Een succesformule voor een prachtige zondag op het starteiland.Sneekweek wordt mogelijk gemaakt door

Hoofdsponsor

Voor verdere informatie

Kunt u zich wenden tot Natasja Kesteloo, tele­foon: 06 – 51 91 73 57 of met Klaas Weissenbach, telefoon: 06 – 19 73 33 22.

Tijdens de Sneekweek is er aan de westkant van het Starteiland, naast het wedstrijdcentrum een perscentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie, dag-verslagen (met beeld) of een bezoek aan het wedstrijdveld op het water. Contactpersoon hier is Robbert Evers, telefoon: 06 – 53 63 37 05 of mail via: sneekweekzeilen@sneekweek.nl

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top