Menu

Speciaal voor de jeugd - Pier de Plastic Jutter

Speciaal voor de jeugd - Pier de Plastic Jutter

Op maandag en dinsdag

Pier is een dromer. Hij droomde al van kinds af aan over de zee. Als jochie zwierf hij dagenlang over het strand en tuurde vanaf de duintoppen over de golven. Op een dag ontmoette hij een oude man die van het jutten leefde. De jutter moedigde Pier aan om zeeman te worden, want alle zeelieden waren rijk, beweerde hij. Tegen de wens van zijn ouders in, die wilden dat hij boer zou worden, vertrok Pier toch naar zee. Hij bezeilde de wereldzeeën en na jaren van omzwervingen bepaalde het lot dat hij terugkeerde op zijn geboorte-eiland.


En op dat Waddeneiland werden zijn ogen geopend over wat er op- en onder het wateroppervlak plaats vond. Zijn dromen veranderden in de loop van de tijd, van eigen verlangens naar dromen die hem richting gaven, maar ook waarschuwende dromen. Het werd steeds duidelijker dat na zijn avontuurlijke leven op zee er een nieuwe uitdaging op hem wachtte.

Met inzet van velen gaat het Pier de Plastic Jutter zeker lukken om de Plastic Soup een halt toe te roepen. In de crew van de Sterke Yerke vond hij zijn zielsverwanten en hopelijk ook in jullie die dit nieuwe avontuur willen aangaan. Er is geen tijd meer te verliezen.

Een leuk, leerzaam en vooral boeiend verhaal. Het is voor de kinderen maar ik zou gewoon even meekijken want misschien kun jij er ook nog wat van opsteken. De planning is om maandag om 16 uur (een uur voor de prijsuitreiking) een de eerste lezing te geven in de Palaver tent bij de Roerkoning. Bekijk hier het verhaal van Pier.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top