Menu

Kinderen krijgen GRATIS Optimist tijdens Sneekweek 2024

Kinderen krijgen GRATIS Optimist tijdens Sneekweek 2024

GRATIS een Optimist gebruiken? Wij maken het mogelijk voor alle zeilers. Van de beginnende zeiler tot de pro wedstrijdzeiler. Voor elk niveau hebben we een Optimist beschikbaar.

De 87ste Sneekweek wordt gehouden van 3 t/m 8 augustus 2024. Om ook de jongste zeilers te laten meedoen, mogen ze GRATIS gebruikmaken van een Optimist zeilboot van onze vereniging, de KWS Sneek. Dat maakt het zeilen nog leuker. Ze hoeven zich enkel in te schrijven voor de dagen waarop ze willen meevaren. Ze mogen zelf kiezen aan welke dagen ze willen meedoen. Ze krijgen een coach, zeilen op een aparte rustige en veilige baan en als ze de hele week meedoen, maken ze ook kans op de Sneekweek hoofdprijs. 😁🤩 Super leuk toch! Onderaan dit bericht lees je hoe je een Optimist kunt aanvragen.

Kinderen krijgen GRATIS Optimist tijdens Sneekweek 2024

Niveaus


Niveau 0 - Kennismaken met zeilen | Wetterspetters

Onder leiding van ervaren zeilers kunnen kinderen kennismaken met varen in de Optimist, peddelen, spetteren en plezier maken op het water. Gebruik van Optimisten en zwemvesten is inbegrepen. Opgeven via jeugdzeilen@kws-sneek.nl

Duur: 2 uur op dinsdag 6 augustus

Deelname: € 5,- (zwemdiploma verplicht)


Niveau 1 – Startende wedstrijdzeiler | Optimist Green

Heeft je zoon of dochter zijn CWO 2 behaald of iets gelijkwaardig en is hij toe aan zijn eerste wedstrijdervaring dan begint het hier. Om in de Optimist Groen te kunnen zeilen weet je hoe je zelfstandig kunt opkruisen en zet je zoon of dochter de CWO ervaring nu voor het eerst in. De zeilers krijgen een eigen Optimist en worden begeleid door een coach van Jeugd Wedstrijdzeilen (JWZ-Coach). Ouders en andere begeleiders zijn meer dan welkom om mee te varen tot het wedstrijd gebied.

Duur: 1 tot 6 middagen of ochtenden (zie startschema)

Inschrijfgeld: 10,25 per dag


Niveau 2 – Ervaren wedstrijdzeiler | Optimist Benjamin

Optimist Benjamin is voor jonge zeilers die al enige wedstrijdervaring hebben en 11 jaar of jonger zijn.

Duur: 1 tot 6 middagen of ochtenden (zie startschema)

Inschrijfgeld: 10,25 per dag


Nivea 3 – Oudere ervaren wedstrijdzeilers | Optimist

Optimist: Kinderen vanaf 12 jaar zeilen in deze groep. Ze hebben al meer wedstrijdervaring of wedstrijdtraining gehad.

Duur: 1 tot 6 middagen of ochtenden (zie startschema)

Inschrijfgeld: 10,25 per dag

De baan

De Optimisten zeilen niet de 'standaard' Sneekweek banen. Er is op het Sneekermeer een speciale plek vrijgehouden voor de Optimisten. Die baan is korter en veel overzichtelijker voor zowel de zeilers als de wedstrijdleiding. Alle zeilers kunnen dus goed in de gaten gehouden worden om het extra veilig te maken.

De wedstrijden

De Optimist kinderen zeilen meerdere korte wedstrijden per dag in tegenstelling tot de reguliere Sneekweek zeilers. Korte wedstrijden vinden kinderen vaak leuker. En zo is er ook meer kans op wisselingen in de uitslagen. Als je een keer slecht zeilt kun je het snel de volgende race beter doen. Dat maakt het zeilen leuker als je begint. Als je niet alle dagen kunt zeilen schrijf je dan bijvoorbeeld enkel in voor het weekend. Of van maandag t/m donderdag. Jullie mogen het zelf bepalen, maar het leukste is natuurlijk dat iedereen alle 6 dagen meezeilt.

Voorlopig Startschema

Voorlopig startschema

Prijzen

Elke dag worden er prijzen uitgedeeld. Dagprijzen worden uitgedeeld aan de hand van een gemiddelde van die dag. De beste zeiler die de hele week meedoet maakt kans op het unieke Sneekweek bord, de hoofdprijs van de Sneekweek. Je wordt dan gehuldigd met alle andere zeilers op een groot podium op de laatste avond.


Kinderen krijgen GRATIS Optimist tijdens Sneekweek 2024

Hoe kom je aan de boot?

Neem nu contact op met Sandrine of Betty via de mail jeugdzeilen@kws-sneek.nl en vermeld dat je een Optimist wilt lenen voor de Sneekweek. Noem de naam van je zoon of dochter, leeftijd en welk niveau hij/zij het beste kan meevaren. Dan maken we het snel voor je in orde. Hierna kun je je zoon of dochter inschrijven via de website. Je hoeft enkel het inschrijfgeld te betalen en de boot mag je dan gratis gebruiken. Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust via de mail of geef je telefoonnummer op, dan kunnen we gerust bellen om uitleg te geven. Hopelijk zien we jullie tijdens de Sneekweek.

Weten hoe het is om te zeilen in de Optimist?

Check deze vlog waarin we Anne-Britt volgen tijdens haar reguliere trainingen op het Sneekermeer. In deze vlogs zeilt ze ook in een Optimist van de KWS. Deel 2 en deel 3 kun je eventueel ook bekijken.

Hoofdsponsor

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top