Menu

De toerist

De toerist

Alle jaren

Vrijdagmiddag 5 augustus fietste Amsterdamse Christien Brouwer naar het theater. Nieuwsgierig stapte ze even naar binnen, trof een mevrouw en vertelde aan die mevrouw dat ze had vernomen dat 'vanavond' de opening van de Sneekweek hier zou zijn en dat ze die graag mee wilde maken.

De 'mevrouw van het theater', nam de toeriste van 63 jaar even op en beoordeelde dat het wel oké was. Tijdens de openingsceremonie ontdekte onze bijzondere Amsterdamse gast, Christien, dat de 'mevrouw van het theater' wel héél bijzonder was ........ Tijdens de borrel is Christien even naar haar, Trynke, toegelopen om haar te feliciteren én nogmaals hártelijk te bedanken voor deze belevenis. De Sneekweek is ge-OPEN-d!

De volgende dag kwam deze exclusieve ontmoeting ter sprake en werd duidelijk dat Matthijn van 11 inderdaad 'een beetje een rare, wél sympathieke' mevrouw naast hem had zitten in de zaal.

De zeilnummers 1 en 11 bedachten ze; makkelijk te plakken. Met duct tape moesten die nog in het zeil geplakt worden. Maar 1 kon niet, deze was al bezet door een andere optimist. De jongens kregen de nummers 10 en 11 toebedeeld. Een digitale 0 is ook best te plakken.

"We leren nu alles wat met wedstrijdzeilen te maken heeft," zegt vader Freke de Boer. Wij dachten twee of drie rondes te varen, zoals bij het skûtsjesilen. Wij dachten een hele dag op het water te zijn. Dat de familie in Skûtsjetermen denkt is niet zo raar. “Dit zijn twee toekomstige SKS-schippers,” introduceerde Freke de jongens eerder op bescheiden toon. “Dat kán,” vulde zijn zoon toen direct aan. Nieuwsgierig! De uitleg: de overgrootbeppe van deze neven heeft de kost verdiend met een skûtsje en dat is een criterium om skûtsjeskipper te worden.


De toerist

Lees en bekijk dagelijks de bonte Sneekweek’ers range 'Alle jaren' door Sneekweek en ILCA zeilster Annechina de Jong.

De 85ste … bijzonder! Overtreffen wij, Sneekweek-deelnemers, de Sneekweek met zijn 85 jaar? Heb je ook ervaren; drie jaren elkaar niet gezien en je ziet en spreekt elkaar nu weer en het is, alsof het was, op een dag in de 84ste Sneekweek? Naar aanleiding van de leeftijd van onze Sneekweek, vieren we in een negendelige mini-portrettenreeks, het levensplezier van de Sneekweek. Een Sneekweekportretje van een kind, een tiener, twintiger, dertiger,…… , 70-plusser, 80-plusser. En die laatste ís er!

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top