icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Zeilprestaties mogen mijn vakantieweek niet in de weg zitten

Zeilprestaties mogen mijn vakantieweek niet in de weg zitten

In de Pampusklasse is er een mooie strijd tussen de topzeilers. De klasse start in verschillende poules waardoor er twee boten met dezelfde uitslagen op de finishlijst staan. Team Jan Deen en Sander Oost in de 306 en team Paul Bournas en Ed van der Steene in de 357 nemen de leiding in het klassement na geweldige wedstrijden. De twee teams hebben de ultieme score van twee punten na twee wedstrijden. Jan: “Als ik de uitslagen zou moeten voorspellen zou ik Paul een goede kans geven om de Sneekweek te winnen. Hij is tenslotte twee keer op rij Nederlands Kampioen geworden. Hij vaart de laatste jaren gewoon ontzettend sterk.” We kunnen in ieder geval met zekerheid zeggen dat de heren allebei in de Goldfleet gaan eindigen deze Sneekweek.

 

Startrooster

Dit jaar start de Regenboog net na de Pampusklasse. Soms haalt de Regenboogklasse de Pampusgroep met gemak in. Jan: “Ik vind dat wel wat hebben. Het zijn andere omstandigheden waar je als team rekening mee moet houden. En iedereen heeft last van dezelfde omstandigheden. Niemand wordt voorgetrokken in de wedstrijd.” Sander heeft bewondering voor het werk van de wedstrijdleider. “Ik doe het hem niet na. Elk jaar weer de volgorde van het startrooster in elkaar puzzelen, wat een werk moet dat zijn!”

 

Van alle markten thuis

De mannen hopen dat het deze week wat meer van windkracht gaat wisselen. Jan: “Wij zijn een vrij licht team. Het is voor ons gewoon leuker zeilen als we met windkracht 3 gaan varen."  Zoals de voorspellingen nu lijken, is de kans groot dat hun wens in vervulling gaat. Woensdag gaat het minder hard waaien. Jan: “We mogen niet klagen over het zeilweer. Wij hebben gisteren ook nog met harde wind een eerste plek gevaren. Het is alleen wel wat moeilijker voor ons om de boot onder controle te houden met hardere wind.”

 

Strijd

In de Pampusklasse is er dus sprake van een mooie strijd onderling. “De eerste acht boten in het klassement kunnen op elk moment nog vanuit een onverwachte hoek op de eerste plek eindigen.” De mannen van de 306 hebben nog goede moed om vooraan in het klassement te eindigen. “Wij zijn in ieder geval perfect begonnen met de ultieme resultaten.” Jan en Sander zijn het over één ding helemaal met elkaar eens. “Wat voor resultaten wij vanaf nu ook mogen varen, deze mooie vakantieweek mag er absoluut niet onder lijden!”