icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

Wie heeft gelijk?

Wie heeft gelijk?

Met jaarlijks ongeveer 800 boten op het Sneekermeer is het bijna onmogelijk om zonder kleerscheuren na een Sneekweekwedstrijd aan wal te komen. De jury van de KWS staat elk jaar weer trouw klaar voor de zeilers en behandelen de protesten elke dag weer met veel plezier.

 

Jurylid Jos Spijkerman valt het dan ook elk jaar weer op dat er altijd bepaalde situaties steeds weer naar voren komen. Zo heeft hij dit jaar veel protesten langs zien komen met betrekking tot de voorrangsregels. “Bij een voorrangssituatie ontstaat er nog wel eens een misverstand onderling. De boten die over bakboord liggen, dwingen hier hun recht op voorrang meestal af. ” In geval van een aanvaring in dit soort situaties staat de bakboordboot niet altijd in zijn recht. “Als er een aanvaring heeft plaatsgevonden vanwege het afdwingen van jouw voorrangsrecht, betekent dit niet dat de zeiler over bakboord gelijk heeft. In dit geval heeft hij niet een aanvaring voorkomen waardoor de zeiler over bakboord ook gediskwalificeerd wordt.”

 

Volgens de regels wordt het van de zeilers verwacht ongeacht over welke boeg je ligt, een aanvaring, indien mogelijk, te voorkomen. “Met 800 boten op het Sneekermeer is het heel belangrijk om goede uitkijk te houden ook als je voorrang hebt” aldus Jos Spijkerman.

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor Sneekweek

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
@MarAcHarlingen Ja het is goed gegaan. Alleen zakte de wind weg en hebben we de laatste twee klassen eerder af moeten korten.
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vaurien start om 13:45, baan G. Hopelijk kunnen we die houden, anders wordt het erg moeilijk #Openingswedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Druk overleg over de te volgen strategie. Lastige windrichting en -verwachting #Openingswedstrijden https://t.co/l4x92TJf8L
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
We laten de Vauriens terukomen en gaan straks verder op baan G omdat de wind verder naar zuid draait #Openingswedstrijden
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek