icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Vrijwilligers van de dag – dinsdag: Het team van de Roerkoning

Vrijwilligers van de dag – dinsdag: Het team van de Roerkoning

Boven van links naar rechts: Aant Reitsma, Hein Neijenhuis

Beneden: Akke Rien ter Horst, Annie Reitsma, Lia Kolk, Tineke Neijenhuis.

 

’S ochtends de zeildag beginnen met koffie en overleg bij de Roerkoning, zo ziet de Sneekweek er voor de meeste zeilers uit. Na de wedstijd even opwarmen met een zelfgemaakt kopje soep. Of een pleister voor de schaafwonden van de boot. Ze zijn ook wel de alleskunners van het eiland, het team van de Roerkoning. Alleen een interview wilden ze niet, want ze doen het als team. We doen het heel duidelijk als team verteld Lia Kolk.

 

Vooraf aan het interview komt een vrouw binnen om het team te bedanken voor de hulp van gisteren. “We helpen mensen die met van alles en nog wat bij ons komen, wanneer we ze niet kunnen helpen dan sturen we ze ergens anders naar toe. Ook faciliteren we de slaapplaatsen, koffie, thee en broodjes.” Tijdens het interview komt er nog iemand vragen of het goed is dat Lia die middag een rondleiding geeft. “Zo gaat dat dan, mensen lopen hier steeds in en uit. Sponsoren en gasten van de KWS krijgen vaak een rondleiding en dan komen ze ook altijd hierlangs.”

 

“Vanaf 2009 is het hier open en met dit team zijn we denk ik al een jaar of vijf bezig. In het begin was het publiek nog wat minder, omdat ze niet wisten of ze zomaar naar binnen mochten. Dat is nu helemaal over en het is wel veel drukker geworden. In principe gaat het hier een uur voor de wedstrijd open, maar dat is eigenlijk te kort. Dat betekend namelijk dat als tien uur de eerste start is, wij negen uur pas opengaan, maar we zijn er nu om acht uur en dan zijn de eerste er ook al. Ander half uur na de wedstrijden gaat het dicht en is het voor ons tijd voor een wijntje.”

 

Tekst: Femke Visch