icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Vrijwilliger van de dag – donderdag: Jacqueline Poiesz

Vrijwilliger van de dag – donderdag: Jacqueline Poiesz

Wanneer de laatste zeilwedstrijden gevaren zijn, zijn de winnaars van het blauwe bord ook bekend. Jacqueline Poiesz is voorzitter van de commissie prijsuitreiking en verantwoordelijk voor het slotfeest vanavond. Jacqueline is er al de hele week mee bezig. Ze vertelt dat het voorzitterschap wel goed te combineren valt met het aanmoedigen van haar gezin. Toch was vandaag wel een spannende dag, omdat haar man en kinderen nog kans maakten op de hoofdprijs.

 

“De meeste voorbereiding zit voor de Sneekweek, omdat we dan al weten wat de sponsor- en dagprijzen zijn. We beginnen eigenlijk al in november met de evaluatie van de prijsuitreiking en het slotfeest. Dit doen we, omdat we elk jaar weer willen verbeteren. We willen dat het goed loopt en dat het aantrekkelijk is. Deze week zijn we bezig geweest met de media in de gaten houden voor de verhaaltjes die we bij de prijswinnaars vertellen. We willen ze namelijk echt in het zonnetje zetten. We hebben ook elk jaar een speciale gast en ook voor hem of haar willen we wat voorbereiden. Ook doen we ons best voor de aankleding van de tent, omdat we geen kale tent willen.                     

 

“Vandaag zijn we begonnen om half elf en toen hebben we de stand van zaken besproken. We hebben een draaiboek voor vanavond die we erbij houden om te kijken of alle zaken lopen. Een gedeelte van de club gaat dan de tent inrichten. Ik ben hier met een team bezig met de verhaaltjes voor de winnaars. Nu is er vandaag ook nog uitstel, dus wij zijn nog even bezig. Tijdens het slotfeest ben ik de vliegende keeper, dan hou ik over overzicht over.”

 

De commissie prijsuitreiking is haar met de paplepel ingegoten. “Mijn vader is twaalf jaar lang voorzitter van de prijsuitreikingen geweest. Ik ben begonnen als bloemenmeisje, daarna als spreekster en sinds dit jaar ben ik voorzitter. Toen mijn kinderen klein waren ben ik er even tussenuit geweest, maar ik vind het leuk om weer terug te zijn. Ik vind het zelf ook gewoon heel belangrijk. De zeilers verdienen namelijk een podium vanavond.”

 

Tekst: Femke Visch