icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

Vrijwilliger van de dag - zondag: Marieke Guichard

Vrijwilliger van de dag - zondag: Marieke Guichard

Ze is verantwoordelijk voor de inschrijvingen van de evenementen, de aankondigingen van de wedstrijden, wedstrijdbepalingen publiceren, valse starten doorgeven, uitslagen doorgeven en ze roept alle informatie om. Kortom, Marieke is de vliegende keep van de KWS.

 

Vier jaar geleden begon ze bij de sectie wedstrijdzeilen en bij het informatiecentrum als degene die de dagprijzen uitdeelde. Inmiddels is ze de vliegende keep tussen de zeilers en de KWS. “Wanneer er verzoeken bij de informatieloketten binnenkomen, dan zorg ik dat het bij het goede personen komen, om die verzoeken te behandelen. Na de behandeling haal ik ze weer op en vervolgens zorg ik dat de uitspraken gepubliceerd worden op het mededelingenbord en op de site.”

 

’s Ochtends beginnen we met half negen palaver. Om negen uur gaat het informatiecentrum open. Dat sluit in ieder geval pas een uur na de finish van de laatste boot. Op normale dagen is dat ongeveer vijf uur. Mocht er heel veel uitstel zijn, waardoor de laatste boot zeven uur binnen is, dan sluiten we pas om acht uur. Vanaf ’s ochtends negen uur zit in dus in het informatiecentrum te coördineren. In de morgen begin ik alleen, omdat het dan altijd rustig is. Dan komen er steeds meer mensen binnen, dan stap ik eruit en begin ik als vliegende keep.”

 

Niet alleen is het informatiecentrum er voor de zeilers, maar ook voor het startschip. Het startschip heeft altijd contact met de starttoren. Onze vliegende keep licht het toe. “Dat houdt ook in dat wij als er iemand te vroeg gestart is dat dat aan aan het informatiecentrum doorgegeven wordt. Dat komt in eerste instantie bij mij binnen dan melden ze waar er een valse start geweest is. Vervolgens schrijf ik dat op en publiceer ik dat op het bord en op internet. Daarna geef ik dat door aan de finish- en uitslagverwerking.”

 

Verder verteld Marieke: “Bij de Sneekweek horen ook dagprijzen. Als er dan op een gegeven moment een uitslag is van de wedstrijden. Dan ga ik de uitslagen ophalen en check ik of er nog protesten zijn, wanneer er geen protesten zijn of de protesttijd afgelopen is, dan kunnen de dagprijzen uitgereikt worden. Als dat dan nog niet zo is of er is een protest, dan hou ik de uitslagen vast tot alles wel in orde is.”

 

Op de vraag of de reeks aan taken bevalt antwoord ze overtuigend ja! “Ik vond het wel heel spannend, want het is wel een hele verantwoordelijkheid. Je krijgt geheid mensen aan je loket als je fouten gemaakt hebt. Ook wil je het gewoon heel graag goed doen, maar het bevalt goed! Het is hectisch, maar zodra het loopt, dan geeft dat ook wel weer een kick.”

 

Tekst: Femke Visch

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor Sneekweek

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Inschrijving voor trainingen geopend! #Trainen #BetterSailors #SailorsForLife https://t.co/fdMVgdeXBJ
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Schuttevaerrace lezing Harry Amsterdam groot succes! #Gezellig #Schuttevaerrace #WinterProgramma https://t.co/58G9zYvhRK
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Avond voor officials op 20 februari 2018 in De Kajuit te Sneek is uitgesteld. De bijeenkomst over "Optimaliseren v… https://t.co/vXbqHZty64
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Donderdag lezing van Harry Amsterdam over de Schuttevaerrace! Ben jij er bij? Schrijf je in via: https://t.co/N6PuDmAdQF
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek