icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Vrijwilliger van de dag - Maandag: Fimme Veldhuis

Vrijwilliger van de dag - Maandag: Fimme Veldhuis

Door een reactie op een oproepje op facebook zit hij nu voor het eerste jaar de hele dag op het water. De boeien goed leggen in de baan en alle valse starten tellen. Vanaf negen uur tot de laatste start staat hij paraat.

 

“Op het moment zit ik op de baan of op het contraschip bij de start. Dat is tegenover het startschip op een rubberboot, dat doe ik met twee of drie mensen. Voor de wedstrijd kijk ik of alle boeien nog netjes op de goede plek liggen. Eventueel verplaats ik de boeien als dat nodig is. Bij de start is het vaak erg druk, dan help ik bij het kijken naar de valse starten. Daar begon ik vandaag ook mee. De boeien moesten verplaatst worden, zodat ze goed in de baan lagen. De wind zat tussen zuid en zuidwest zat, dus daarom moesten we een paar boeien verleggen zodat ze goed in de rakken lagen. Vervolgens werden we opgeroepen om de groene boei erin te leggen. De groene boei is om de bovenboei te vervangen, wanneer de wind even draait en daarna weer terug zal draaien. De groene boei hebben we toen opgehaald bij het startschip en boven neergelegd, dat was even druk vandaag, maar wel leuk om te doen.”

 

“Mijn dag begint om half negen met palaver op dat starttoren, daarna ga ik mijn rubberboot van die dag klaar maken. Negen uur ga ik meestal het water op en eenmaal daar wacht ik op verdere orders van de wedstrijdleider. Vervolgens ben ik de hele dag op het water, totdat alle starts geweest zijn. Tot slot kom ik aan wal en kijk ik of ik nog iets kan doen en zo niet, dan een biertje op de starttoren.”

 

“Ik zeil dit jaar niet en toen kwam dit voorbij. Ik vind het erg leuk om te doen en het bevalt goed. Het is weer een hele andere kijk op het wedstrijdzeilen dan dat je normaal hebt als deelnemer. Volgend jaar weet ik nog niet, dat hangt er vanaf of ik ga zeilen en anders wellicht weer.”

 

Tekst: Femke Visch