icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Vrijwilliger van de dag | Barbara Schreuder

Vrijwilliger van de dag | Barbara Schreuder

Sinds 2005 is ze de puzzelaar van de KWS. Als duo zijn Barbara en Tiety zijn na elf jaar goed op elkaar ingespeeld. De taken hebben ze goed verdeeld en ze helpen elkaar waar nodig. Het is een week per jaar elke dag focussen en puzzelen met de uitslagen. “Het mooiste is dat ik mensen kan helpen met het uitvoeren van hun hobby, zeilen.” Vrijwilliger van vandaag: Barbara Schreuder.

 

“Ik doe de uitslagverwerking, dus ik kan iets later beginnen dan de meeste andere vrijwilligers, want zij beginnen om acht uur al. Als er om tien uur gestart wordt dan is de eerste pas rond een uur of twaalf. Voordat de eerste uitslagen binnenkomen, zijn Tiety en ik eerst bezig met de namen en zeilnummers controleren. Het komt nog wel voor dat achternamen verkeerd gespeld zijn of zeilnummers net niet kloppen. Deelnemers melden zich dan bij de informatiebalie en dan zorgen wij dat het goed op de uitslagenlijsten komt te staan.”

 

“Als de eerste klassen gefinisht zijn, dan krijgen wij de uitslagen vanzelf. Het finishcomité schrijft alles op, die lijst gaat naar de jury en vervolgens komt de lijst bij ons. De jury schrijft de tijd op van de laatst gefinishte in verband met de protesttijd. Dan komen de lijsten bij ons en voeren we alles in. Als de lijsten klaar zijn, dan worden ze geprint en komen ze op het bord, zodat de dagprijswinnaars hun prijzen op kunnen halen. Ook gaan de lijsten daarna als persbericht naar de krant. Het is een enorm systeem wat wij hier hebben, maar het loopt wel erg goed. Tiety en ik hebben de lijsten verdeeld. Het is alleen langer wachten als er protesten zijn, dan moeten die ook nog verwerkt worden.”

 

“Ik vind het organiseren en het evenement tot een goed einde brengen het mooiste. Je doet het met z’n allen en dat is. Het is de eerste dag een leuke georganiseerde chaos, omdat er allemaal dingen niet kloppen. Ik ben geen stress meer, als het niet klopt, dan klopt het niet en dan lossen we dat op. Je moet de hele dag wel opletten en scherp zijn, maar er is af en toe ook nog wel tijd voor een bakje koffie met het team. De puzzelmomenten zijn als er iemand ontbreekt op de uitslagenlijst, dan gaan we naar finishkamer twee en naar het finishschip en met die lijsten gaan we dan puzzelen. Uiteindelijk kom je eigenlijk altijd wel uit en heeft iedereen de goede plaats op de lijst.”

 

Tekst: Femke Visch