icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Volgend jaar komen we zeker weer!

Volgend jaar komen we zeker weer!

Lucas Peeters, Guyonne Schuch en Jasper Schuddeboom zeilen allemaal al vier á vijf jaar in de Splash. Na het wereldkampioenschap in Spanje waar Jasper derde is geworden en Guyonne zelfs de eerste plek heeft behaald zijn ze allemaal snel teruggegaan naar Sneek om hun eerste Sneekweek te varen. De Sneekweekbaan vinden ze soms wel lastig. Guyonne: “Soms is het een hele speurtocht om te kijken waar je nu weer heen moet, maar dat was ook wel weer een uitdaging. Het werd alleen nog lastiger toen we de baan andersom moesten varen en ik de boei verkeerd rondde waardoor ik vier boten verloor.”

Ondanks dat ze alle drie goed meedoen in het klassement en Guyonne en Lucas beide nog kans hebben op de hoofdprijs, zijn ze hier niet alleen om te zeilen. Het drietal is deze Sneekweek namelijk bezig met een onderzoek: hoe weinig slaap ze nodig hebben om te blijven functioneren.

Hoe de Sneekweek ze bevallen is? Jasper: “Het is gezellig hier met zijn allen. Ik vind het jammer dat ik dit al die jaren heb gemist. Volgend jaar komen we zeker weer!”