icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Sneekweek

Vlootschouw een uur vroeger

Vlootschouw een uur vroeger

De officiële opening van de Sneekweek en de Vlootschouw Sneek op vrijdagavond 5 augustus starten dit jaar een uur eerder. Ook de locatie van de officiële opening van de Sneekweek zal gaan wijzigen.

 

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS), Sneek Promotion en het gemeentebestuur van Súdwest-Fryslân ontvangen al jarenlang op de vrijdagavond voorafgaand aan de Sneekweek diverse gasten tijdens de officiële opening in de stadhuistuin. Hierbij is aandacht voor de zeilwedstrijden, de Boot van het jaar, de festiviteiten in de stad en de benoeming van de Schipper in de Orde van de Sneker Pan.

 

Door de komst van de Garden of Dance een paar jaar geleden is het accent van de  stadhuistuin tijdens de Sneekweek verlegd naar festivalterrein. De besturen van de diverse organiserende partijen zijn van mening dat de opening van zo’n internationaal belangrijk evenement een stijlvolle ambiance verdient. Na overleg met de gemeente Súdwest-Fryslân is nu gezamenlijk gekozen om de openingshandeling de komende jaren te gaan houden in Theater Sneek. Door het vervroegen van de Vlootschouw zal ook de officiële opening eerder starten. De inloop is vanaf 19.00 uur, waarna de officiële plichtplegingen om 19.30 uur beginnen.

 

Het vervroegen van de Vlootschouw, van 22.30 uur naar 21.30 uur, was een wens van meerdere partijen. Zo moesten de deelnemers aan de vlootschouw al vroeg in de Kolk aanwezig zijn vanwege het voorprogramma, en lang wachten in hun zeilboot tot de start van de Vlootschouw. Bovendien moeten deze zeilers de volgende morgen weer vroeg starten met de zeilwedstrijden. Vanuit de horeca is men blij met het besluit. De grote publieksstromen kunnen eerder en gespreid de stad in. De vervroeging biedt voor families met kinderen nu ook de mogelijkheid om met het hele gezin naar de Vlootschouw Sneek te komen kijken. De Vlootschouw zal starten als het nog licht is, maar het traditionele vuurwerk zal uiteraard plaatsvinden in het donker.

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2016

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vandaag start van het WK Yngling. Practicerace om 13.00 uur en daarna officiële opening in Sneek #WKYngling

Twitter @Sneekweekzeilen

Sneekweek
Schrijf je vóór 25 juli in voor de 82e Sneekweek en win een Gaastra Sneekweek polo! https://t.co/oO9XoTgXeB
Sneekweek
Schrijf je nu in voor de 82e #Sneekweek via https://t.co/t5mXXvzE6Z https://t.co/vBo60tEdss
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek