icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Sneekweek

Uitdaging KWS en SKS

Uitdaging KWS en SKS

Tot nu toe staat zowel het Skûtsjesilen als de Hardzeildag van de Sneekweek gepland op woensdag 9 augustus 2017. Wij zijn toch wel een beetje bezorgd hoe dit volgend jaar zal gaan en vroegen Karst Doevendans, voorzitter van de KWS of er al een oplossing gevonden is om deze ‘aanvaring' te voorkomen.

 

Sinds 1934 wordt de Sneekweek al op de eerste zaterdag van augustus georganiseerd en dat Hardzeildag dus altijd de woensdag daarna is. “We zitten altijd al wel een beetje in elkaars vaarwater, maar niet zoals het voor volgend jaar staat gepland” aldus Doevendans. Het grootste vraagteken dat er nu speelt is wanneer de bouwvak begint. “Wanneer we precies weten wanneer de bouwvak valt kunnen we kijken of SKS een week eerder of later kan. En als dit niet lukt moeten we kijken in hoeverre we kunnen integreren”. Daarbij meldt hij dat de bal nu eerst bij SKS ligt.

 

Doevendans verzekerd ons dat ze er wel uit komen. Er is altijd een goede samenwerking geweest tussen de KWS en SKS. “Wanneer we er even goed voor gaan zitten komen we er echt wel uit. Wanneer het niet lukt om de twee evenementen op een andere dag en/of plaats te organiseren, kan er misschien een oplossing gevonden worden in de planning. Bijvoorbeeld door ‘s ochtends te starten met de kleine klassen en dat het SKS om 12 uur begint. Maar zover zijn we nog niet”.

 

We moeten met z’n allen dus nog even in spanning afwachten hoe Hardzeildag er in 2017 uit komt te zien. Wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in dat het voor zowel de Sneekweek als het Skûtsjesilen geen consequenties zal hebben.

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
De foto's van het NK Regenboog staan online. https://t.co/QCMqPbFi9s
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
RT @roekoepolle: 2017-09-17 10:17:16 Klasse 2, NK Regenboog Medalrace Zilver, is gestart #NKRegenboog2017 #KWS
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
RT @roekoepolle: 2017-09-17 09:30:00 Klasse 1, NK Regenboog Medalrace Brons, is gestart #NKRegenboog2017 #KWS
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
RT @roekoepolle: 2017-09-16 13:30:00 Klasse 1, NK Regenboog Start 10, is gestart #NKRegenboog2017 #KWS
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek