icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Tijd om te knallen!

Ook zin om deze zomer naar de leukste zeilweek van Nederland te komen? Dan is het Sneekermeer van 5 tot en met 10 augustus the place to be. Daar wordt het grootste zeilevenement op Europees binnenwater georganiseerd!

 

Overdag om de eer, ‘s avonds om de sfeer!

Elke dag worden er spannende zeilwedstrijden op het Sneekermeer (Snitser Mar zeggen de Friezen) en de omringende Poelen georganiseerd. Deelname staat open voor alle bij het Watersportverbond geregistreerde open eenheidsklassen. Van jong tot oud, iedereen kan meedoen. Er zullen minimaal 35 klassen aan de start verschijnen.

 

 

 

 

Sneekweek is genieten

Iedereen kan tijdens de Sneekweek volop genieten van dit unieke zeilgebeuren op de terrassen van het Starteiland en ‘s avonds in de feesttent. Natuurlijk is er ook in de stad veel te beleven. De Sneeker­meerbus rijdt graag heen en weer voor wie dat wil. Het centrum van Sneek is – ook voor de Sneekweek-zeiler die wil ontspannen! – het middelpunt van het feest. Daar is de kermis die een bezoekje waard is en spelen verschillende bandjes die de sfeer nog feestelijker maken. Vergeet bovendien niet de vele uitgaansgelegenheden die Sneek rijk is, waarvan een aantal ook live muziek in huis heeft. Al met al redenen genoeg om mee te doen aan de sportieve Sneekweek en tevens te genieten van al die gezelligheid en activiteiten!

 

Voor de zeilers

Het is toegestaan om te kamperen op het Starteiland, het sportieve hart van de Sneekweek. Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van de pont én ook is er de Poiesz-boot die vaart tussen het Starteiland en Sneek. Ook mag er gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van De Roerkoning, het clubgebouw en trainingscentrum van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS).

 

Voor De Roerkoning  zijn aanlegplaatsen voor wedstrijdboten en jollenhellingen voor zwaardboten. Voor wie met de boot komt, zijn er voldoende aanlegmogelijkheden in de havens van het Starteiland.

 

Op vrijdag 4 augustus tussen 14.30 en 17.30 uur gaat de Sneekweek officieus van start in De Kajuit, Dompleane 1 te Sneek (bij Jachthaven Domp I), waar alle deelnemers hun programmaboekje, deelnemersherinnering en Sneekweekpas kunnen afhalen.

 

De opening

De officiële opening van de Sneekweek vindt plaats op vrijdagavond 4 augustus in Theater Sneek. Daar wordt ook de Sneker Pan uitgereikt aan de Pan-schipper van 2017. Daarna gaat de stoet met genodigden naar de Kolk bij de Waterpoort om met alle duizenden aanwezigen de opening te vieren met de vlootschouw en het spectaculaire vuurwerk.

 

Slotfeest

Uiteraard wordt de Sneekweek op donderdag 10 augustus afgesloten met een knallend eindfeest op het Starteiland, waarbij alle hoofdprijswinnaars in het zonnetje worden gezet en er nog lang geswingd kan worden op de muziek van een geweldige band.

 

Inschrijven dus

Inschrijven voor deelname aan de Sneekweek is nu mogelijk via https://www.sneekweek.nl/inschrijven

 

Tot ziens op de 82ste Sneekweek. Mis ‘m niet!!

 

Met sportieve groet,

 

Koninklijke Watersportvereniging Sneek