icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Theo Otte | Vrijwilliger van de Dag - Zaterdag

Theo Otte | Vrijwilliger van de Dag - Zaterdag

Als Sneeker geboren, kent Theo Otte "De meer" op zijn duimpje. "Onze kinderen hebben altijd gezeild en zo ben ik in aanraking gekomen met de KWS. Ondanks dat ik al 35 jaar in IJsbrechtum woon, is Sneek en het Sneekermeer mijn thuis. Als ik twee weken op vakantie ben, vind ik het erg fijn om weer thuis te komen. Ik kan niet langer dan twee weken zonder de waterpoort. Het liefst ga ik even vissen of kijk ik naar het zeilen van de kinderen. Mijn dochter zeilt nu de laatste drie dagen van deze Sneekweek ook weer mee."   

 

Sinds een paar maanden (1 april, 2019) is Theo met pensioen, maar hij is drukker dan ooit. Ruim tien jaar is Theo al vrijwilliger bij de KWS. Hij begon als lid van het stand-by team, maar bekleed nu twee andere rollen. "Ik moet er nog een beetje aan wennen dat ik nu altijd vakantie heb. Toch ben ik erg druk met mijn taken voor de KWS en ik ben ook nog vrijwilliger in het dorpshuis in IJsbrechtum."

 

"Mijn Sneekweek begint met de logistiek voor de inschrijving. Ik zorg dat de materialen op tijd in De Kajuit zijn, zodat de inschrijvingen snel kunnen beginnen. De rest van de dagen ben ik samen met een groep andere vrijwilligers, verantwoordelijk voor de catering in de starttoren."

 

"Om 7 uur 's morgens begint mijn dag, maar vanmorgen was het een beetje een gekke start. Ik deed dit namelijk altijd samen met Ben, maar we zorgen er met zijn allen voor dat we de tradities voortzetten. De dropjes staan gewoon op de bar. We beginnen de dag met het klaarzetten van de koffie voor de wedstrijdleiding. Daarna komen de broodjes aan, want deze worden elke morgen bezorgd met de eerste Poiesz boot. Hier maken we lunchpakketten van voor de mensen op het water, maar ook voor de vrijwilligers die een hapje komen eten in de toren. Lekker kopje warme soep of een gehaktbal? Na de lunch is het tijd voor het klaarmaken van de hapjes. Rond vier uur is er namelijk de gelegenheid om bij te praten over de dag onder het genot van een drankje. Deze borrel is het laatste onderdeel van de dag." 

 

Ondanks dat het gezellig is in de stad, is Theo toch liever op het Starteiland. "Sneekweek is voor mij toch echt de sfeer op het Starteiland. Ik kom hier voor het familiegevoel. Vrienden en kennissen komen langs, altijd gezellig. Het zijn altijd zeven heftige, ontzettend gezellige dagen."