icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Terug van weggeweest: de J/22

Terug van weggeweest: de J/22

Al jaren probeert de J/22 klasse op de Sneekweek te komen. Dit mislukte een aantal keren, maar dit jaar is het de studenten gelukt om genoeg boten bijelkaar te trommelen om te mogen starten. 

 

De J/22 is een een snelle, populaire eenheidsklasse van kajuitboten met een vaste kiel. Met ruim 1600 gebouwde boten vertegenwoordigd over de hele wereld, is de J/22 een klasse die bij vele zeilers bekend is. Met acht boten en zo’n dertig deelnemers vertegenwoordigt de J/22 zich op de Sneekweek dit jaar.

 

Anne van der Beek (27) uit Rotterdam is er dit jaar voor de eerste keer bij. “Echt super gezellig hier” is hoe hij tot nu toe tegen de Sneekweek aankijkt. Anne vertelt dat de eerste dag een chaos was. “We zijn met aardig wat mensen hier en hebben ook aardig wat spullen mee. Dit paste niet allemaal in de auto’s, dus hebben we wat spullen in de boten achterop de trailers gedaan, maar hier moesten we natuurlijk ook het laatste stukje mee heen varen”.

 

De groep bestaat uit meerdere studententeams. Van de acht boten komen er 3 uit Delft, 2 uit Rotterdam, 1 uit Utrecht, 1 uit Amsterdam en 1 uit Groningen. Deze week zeilt Anne samen met Niels de Vries en Sipke de Man. De wedstrijden gaan tot nu toe prima voor de drie. “Op het moment staan we 3e in het klassement!"