icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Steigerverhalen | XXL … Waar moet je het kwijt?!

Steigerverhalen | XXL … Waar moet je het kwijt?!

Geertje had één wens: met een fles wijn en chihuahua Knoet dobberen in een opblaasbare eenhoorn. Dát was de aanleiding of de spontane onbezonnenheid tijdens een etentje met Leeuwarder dertig kwadraat-zeilers. Hoe dan ook, Geertje haar intieme feestje vierde ze ietsje uitgebreider met ook Paul, Erwin en Yvonne. In de havenmond kregen ze nog een peddel toegeworpen, maar een eenhoorn kun je daarmee niet temmen.

 

De vlootschouw was in de stad, maar deze drijverij was anders, vast nét zo vermakelijk. Deze eindigde in het riet nabij het ‘Tweede Jouster Vaartje’, ook in het donker en ook met een sleepje naar de thuishaven.

 

Maar de prachtige eenhoorn is evenzogoed een lél van een ding. “We hadden niet helemaal voorzien dat ‘ie zo groot was,” vertelde Maaike. Vier dertig kwadraat-families waren betrokken bij dit ondier en niemand wilde het onderdak bieden, zelfs geen dák bieden. Sterker; ze hadden niet eens een dak voor de eenhoorn om óp te liggen! Het dier moest kunnen liggen op een redelijk vlakke, grote, vierkante ondergrond.

 

Het dak van de stuurhutvan de motorkruiser van Marcel Splinter en Tity Oostra uit Amsterdam voldeed! En zo hebben Geertje, Maaike en ‘friends’ het dier aangelijnd een buitenplaats gegeven.  

 

Marcel en Tity openden de Sneekweek in de stad en góéd! ’s Nachts op de pont troffen ze vrienden. “Wat leuk dat jullie nu ook een flybridge hebben”, zei één van hen. Tity kon de opmerking niet plaatsen. Wat een rare onzinnigheid en drammerij. Want bij die ene opmerking bleef het niet.

 

“En dan ineens doemt je boot op in het donker: Ooooo! Nee! Die eenhoorn! Píéééééép, ik heb te veel gedronken …” Nieuwsgierig klom Tity toch in de eenhoorn op het dak van hun stuurhut. Inmiddels was het ongeveer drie uur ’s nachts en de ‘hele steiger’ was wakker van de hilariteit.

 

 

Langs de hals van de eenhoorn wilde Tity afdalen naar het kajuitdak om maar eens naar bed te gaan, maar dat bleek voor beschonken Tity een donkere diepe afgrond, niet te doen. Desondanks volmaakte zij de zottigheid op het nachtelijk uur door de gulle gevers per app te bedanken voor het dier cadeau.

 

Tity’s goedemorgen zaterdag was: “Oh, god …, het is echt zo”, toen ze half wakker ‘de lucht’ inkeek via het luik boven hun bed.

 

 

Wildwaterlands Adventure Zoo is nog geopend tot en met donderdag 8 augustus. De toegang is gratis.

 

Tekst: Annechina de Jong