icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Sneekweek

Steiger Stories - deel 6

Steiger Stories - deel 6

Overmoedigheid viert hoogtij aan de toog in It Foarûnder op het Starteiland. Hangend aan de eikenhouten bar hoort de vrouw andere zeilers spreken over een ochtendlijke zwemronde.

 

,,Het is even afzien’’, zegt een oude rot met ogenschijnlijk ongekend uithoudingsvermogen. ,,Maar je bent meteen fit en kan daarna fris aan de wedstrijd beginnen.’’ Hij maakt korte metten met alle twijfels.

 

Een aantal enthousiastelingen spreekt af om de volgende ochtend bij dageraad naar boei 5 te zwemmen en terug. Naarmate ze langer luistert, begint ze te twijfelen. Eigenlijk wil ze wel meedoen. Heikel punt is alleen dat zij en ochtenden niet samengaan. De veertiger werpt een blik op de klok boven de deur en zucht. Zeven uur is wel erg vroeg.

 

Ze spreekt zichzelf in gedachten streng toe. ,,Stop eens met dat gezeur. Je gaat gewoon maar mee.’’ Ze trekt de deur van het Foarûnder achter zich dicht en stapt de nacht in. Morgen is het weer vroeg dag.

 

Erg verrast is ze niet als ze de volgende ochtend door haar wekker heen slaapt. Met een been in haar badpak grist ze een handdoek mee en rent naar de afgesproken plek. Tot haar schrik ziet ze dat de rest al onderweg is naar de rode boei. Geen seconde te verliezen. Ze springt in het Sneekermeer en peddelt met een rotgang achter ze aan.

 

Ze heeft niet in de gaten dat het startschip gevaarlijk snel in de buurt komt. Op het laatste moment wijkt het schip uit, haar net niet overvarend.

 

Ging ze bijna voor de start al het schip in.

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2016

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vandaag start van het WK Yngling. Practicerace om 13.00 uur en daarna officiële opening in Sneek #WKYngling

Twitter @Sneekweekzeilen

Sneekweek
Schrijf je vóór 25 juli in voor de 82e Sneekweek en win een Gaastra Sneekweek polo! https://t.co/oO9XoTgXeB
Sneekweek
Schrijf je nu in voor de 82e #Sneekweek via https://t.co/t5mXXvzE6Z https://t.co/vBo60tEdss
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek