icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Steiger Stories - deel 3

Steiger Stories - deel 3

De blonde jongedame krijgt haar voet maar niet over de railing. Alles beweegt. Het was al een karwei om de boot terug te vinden en nu ze er eindelijk is, wil ze niets liever dan slapen. 

 

Het is half tien ’s ochtends en bij daglicht wordt de ravage pas duidelijk. Ze is bemodderd, misselijk en haar blote benen zitten onder de krassen en brandnetelbulten. Wat begon als een onschuldig biertje, veranderde in een nachtelijk avontuur tussen de bomen op het starteiland. 

 

Ze zag hem voor het eerst in de feesttent. Een sportieve jongen, leuk om te zien. Hij tapte biertjes. De blonde had hem even intens aangekeken en dat bleek genoeg om de boel in gang te zetten. Na sluitingstijd zoenen ze hevig. In de bossen begint het betere werk. Ze trekken de kleren van elkaars lijf en rollen tegen het ochtendgloren door de modder. 

 

Eenmaal aan boord vult de ruimte zich met de geur van verschaald bier en drek. De blonde stuit tot haar schrik op haar oma, die rustig de krant zit te lezen. Overnachten bij je grootouders aan boord heeft ook zijn nadelen. ,,Hoe kom jij zo vies?’’, vraagt ze aan haar kleindochter.

 

De mogelijke antwoorden schieten door haar hoofd. Een stuk nuchterder ineens. ,,We hebben tikkertje gedaan in de bossen’’, zegt de blonde zo onschuldig mogelijk. ,,En we deden ook koprollen.’’ ,,Fijn dat je zo leuk gespeeld hebt’’, zegt oma, terwijl ze haar kleindochter met een washandje afschrobt.