icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Steiger Stories - deel 2

Steiger Stories - deel 2

Ze vormen een top zeilteam. De drie. En dat is al jaren zo. De ervaren schipper weet het: goede bemanning is belangrijk. Het draait niet alleen om het zeilen, vindt hij, binding is ook belangrijk. Daarom laat hij zijn bemanning ’s winters aantreden om het schip onder handen te nemen.

 

Het is altijd een typische mannen aangelegenheid geweest. Dagen schuren in een stoffige garage. Ploeteren met stof in de haren en het zweet op de bovenlip. En dan komt het lakken. Laag op laag. De drie mannen hebben deze winter hard gewerkt en het resultaat mag er wezen. Hun regenboog glimt erover.

Voor de rest van de klasse zijn de drie een vertrouwd gezicht. Des te gekker is het daarom dat de lange voordekker mist. Hij moest verstek laten gaan. Bij gebrek aan beter laat de schipper een nieuwe onervaren voordekker invliegen. Soms moet je wat. Leuke bijkomstigheid is dat de vrouw best prettig op het netvlies ligt. 

 

Terwijl normaal gesproken de voordekker achter zijn broek aan wordt gezeten, heerst er nu complete stilte wanneer de vrouw in korte broek de boom in de mast probeert te krijgen. Ze wrikt wat met het harpje, trekt aan het dunne touwtje. Niets lukt. Het duurt en duurt maar. 

 

Ze varen langs een geducht concurrent. ,,Het geeft niet dat jullie laatste worden, hoor’’, roept hij naar de schipper. ,,Jullie hebben de hoofdprijs al aan boord.’’