icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

Steiger Stories - deel 2

Steiger Stories - deel 2

Ze vormen een top zeilteam. De drie. En dat is al jaren zo. De ervaren schipper weet het: goede bemanning is belangrijk. Het draait niet alleen om het zeilen, vindt hij, binding is ook belangrijk. Daarom laat hij zijn bemanning ’s winters aantreden om het schip onder handen te nemen.

 

Het is altijd een typische mannen aangelegenheid geweest. Dagen schuren in een stoffige garage. Ploeteren met stof in de haren en het zweet op de bovenlip. En dan komt het lakken. Laag op laag. De drie mannen hebben deze winter hard gewerkt en het resultaat mag er wezen. Hun regenboog glimt erover.

Voor de rest van de klasse zijn de drie een vertrouwd gezicht. Des te gekker is het daarom dat de lange voordekker mist. Hij moest verstek laten gaan. Bij gebrek aan beter laat de schipper een nieuwe onervaren voordekker invliegen. Soms moet je wat. Leuke bijkomstigheid is dat de vrouw best prettig op het netvlies ligt. 

 

Terwijl normaal gesproken de voordekker achter zijn broek aan wordt gezeten, heerst er nu complete stilte wanneer de vrouw in korte broek de boom in de mast probeert te krijgen. Ze wrikt wat met het harpje, trekt aan het dunne touwtje. Niets lukt. Het duurt en duurt maar. 

 

Ze varen langs een geducht concurrent. ,,Het geeft niet dat jullie laatste worden, hoor’’, roept hij naar de schipper. ,,Jullie hebben de hoofdprijs al aan boord.’’

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor Sneekweek

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
@MarAcHarlingen Ja het is goed gegaan. Alleen zakte de wind weg en hebben we de laatste twee klassen eerder af moeten korten.
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vaurien start om 13:45, baan G. Hopelijk kunnen we die houden, anders wordt het erg moeilijk #Openingswedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Druk overleg over de te volgen strategie. Lastige windrichting en -verwachting #Openingswedstrijden https://t.co/l4x92TJf8L
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
We laten de Vauriens terukomen en gaan straks verder op baan G omdat de wind verder naar zuid draait #Openingswedstrijden
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek