icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Steiger Stories - deel 1

Steiger Stories - deel 1

Hoe schandaliger de afloop van een verhaal, hoe liever het wordt doorverteld door praatgrage zeilers.Menig gerucht gaat de steiger over. Het Sneekweek media team vangt ook wel eens wat op. Let op: Steiger Stories kunnen ietwat afwijken van de waarheid.

 

De Rubberboot

 

Ze hebben slechts oog voor elkaar. Het verse stel in een piepklein rubberbootje. De Sint-Bernhard ligt hijgend tussen hen in. De stevige blonde vrouw houdt eigenlijk niet van varen. Liever vlijt ze zich op de bank tegen haar lief aan. Lekker veilig en comfortabel. 

 

Hij doet niets liever dan varen. Voor hem maakt ze dit keer een uitzondering. Een Sneeker hoort met de Sneekweek nu eenmaal op het water. Ze schikt zich.

 

De hele dag manoeuvreren ze tussen wedstrijdschepen door. De zon schijnt op haar gezicht. ‘Dat varen is zo slecht nog niet’, denkt ze bij zichzelf.  Het beeld van zijn wapperende haren en zijn brede grijns slaat ze op in haar geheugen, om op een druilerige dag nog eens af te kunnen spelen.

 

Haar maag borrelt. Het terras van het Foarunder is aardig vol. Haar oog valt op een vrije tafel in de zon. De vrouw is niet de enige die alert is. De Sint-Bernhard zet zijn poten op de voorkant van het rubberbootje.

 

Vlak voor de kade springt de grote hond van boord. De twee zien het gebeuren maar kunnen niets meer doen wanneer het rubberbootje achterover kiepert. Druipend klimmen de twee uit het water. De hond kijkt ze vragend aan. 

 

Volgend jaar verplicht de hele Sneekweek op de bank.