icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

Steiger Stories - deel 1

Steiger Stories - deel 1

Hoe schandaliger de afloop van een verhaal, hoe liever het wordt doorverteld door praatgrage zeilers.Menig gerucht gaat de steiger over. Het Sneekweek media team vangt ook wel eens wat op. Let op: Steiger Stories kunnen ietwat afwijken van de waarheid.

 

De Rubberboot

 

Ze hebben slechts oog voor elkaar. Het verse stel in een piepklein rubberbootje. De Sint-Bernhard ligt hijgend tussen hen in. De stevige blonde vrouw houdt eigenlijk niet van varen. Liever vlijt ze zich op de bank tegen haar lief aan. Lekker veilig en comfortabel. 

 

Hij doet niets liever dan varen. Voor hem maakt ze dit keer een uitzondering. Een Sneeker hoort met de Sneekweek nu eenmaal op het water. Ze schikt zich.

 

De hele dag manoeuvreren ze tussen wedstrijdschepen door. De zon schijnt op haar gezicht. ‘Dat varen is zo slecht nog niet’, denkt ze bij zichzelf.  Het beeld van zijn wapperende haren en zijn brede grijns slaat ze op in haar geheugen, om op een druilerige dag nog eens af te kunnen spelen.

 

Haar maag borrelt. Het terras van het Foarunder is aardig vol. Haar oog valt op een vrije tafel in de zon. De vrouw is niet de enige die alert is. De Sint-Bernhard zet zijn poten op de voorkant van het rubberbootje.

 

Vlak voor de kade springt de grote hond van boord. De twee zien het gebeuren maar kunnen niets meer doen wanneer het rubberbootje achterover kiepert. Druipend klimmen de twee uit het water. De hond kijkt ze vragend aan. 

 

Volgend jaar verplicht de hele Sneekweek op de bank.

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor Sneekweek

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
@MarAcHarlingen Ja het is goed gegaan. Alleen zakte de wind weg en hebben we de laatste twee klassen eerder af moeten korten.
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vaurien start om 13:45, baan G. Hopelijk kunnen we die houden, anders wordt het erg moeilijk #Openingswedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Druk overleg over de te volgen strategie. Lastige windrichting en -verwachting #Openingswedstrijden https://t.co/l4x92TJf8L
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
We laten de Vauriens terukomen en gaan straks verder op baan G omdat de wind verder naar zuid draait #Openingswedstrijden
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek