icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Sneekweekers van de dag: Hennie en Truus Minks

Sneekweekers van de dag: Hennie en Truus Minks

Dat de Sneekweek niet alleen voor de jeugd is, bewijzen de Sneekweekers van vandaag. Familie Minks is al vanaf 1950 van de partij bij de Sneekweek. Trots vertelt Hennie: “Ik heb in al die jaren maar 3 of 4 keer gemist. Toen gingen we ergens anders heen op vakantie." Truus vult aan: “Het is eigenlijk een deel van je leven”.

 

Meezeilen doen ze, gezien de leeftijd en hun fysieke gesteldheid, niet meer. Toch genieten nog met volle teugen en moedigen zoon Yska met kleindochter Sanne, maar ook de aangetrouwde familie, fanatiek aan vanaf hun boot de Antares. Truus vertelt: “Vroeger konden we wel goed feesten hoor. Toen het starteiland er nog niet was, gingen we na het zeilen zo snel mogelijk met de auto naar Sneek, het feestgedruis in.”

 

Hennie startte in 1950 in de 16m2 samen met zijn Broer Leopold en omdat ze beide rond de 2 meter lang zijn, waren ze niet te houden met harde wind. Later heeft hij een Yngling gekocht zodat hij samen met zoon Yska en een van zijn dochters Carla of Christina kon zeilen. Daarna heeft hij ook nog gezeild in de O-jol: “Dat is de enige keer in mijn leven dat ik een keer omging. Het was wel mijn eigen fout hoor, ik hield de neerhouder aan tijdens het gijpen.” We vinden dat Hennie en Truus door al deze jaren support en enthousiasme de titel ‘Sneekweekers van de dag’ dik verdiend hebben en we wensen ze nog een hele fijne Sneekweek toe.