icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Sneekweeker van de dag: Wouter Huijsman

Sneekweeker van de dag: Wouter Huijsman

Het is een onderwerp dat een belangrijke rol speelt binnen de stand-by: de kwaliteit en professionaliteit van de organisatie. Wouter Huijsman maakt zich al enkele jaren sterk voor deze kwestie binnen de stand-by van de KWS.

 

Sinds kort wordt er veel tijd in verschillende cursussen voor de leden van de stand-by gestoken. Wouter: “Er zijn een aantal stand-by leden die net een 4-daagse cursus hebben gedaan. Deze bestond uit 2 dagen theorie en een heel weekend praktijk.” Tijdens de theoriedagen komen zaken aan bod zoals een EHBO cursus en uiteenzetting van de ABCDE-methode; een methode die ook door professionele hulpverleners wordt gehanteerd. Daarnaast leren de leden van de stand-by hoe ze het beste kunnen omgaan met omgeslagen boten en krijgen ze lessen in weerkunde en wolkenleer van Piet Paulusma. “Het is belangrijk voor de stand-by om bepaalde weersomstandigheden te zien aankomen. Op deze manier kunnen ze beter inspelen op het helpen van boten in nood tijdens onweer of windstoten.”

 

Bij het onderdeel praktijk hebben de cursisten daadwerkelijk gevaren. “We hebben boeitjes in het water moeten benaderen. De boei was in dit geval een omgeslagen boot die we moesten helpen. Het is heel belangrijk dat we een goede boothandeling hebben.” Wouter is uiteraard geslaagd voor deze cursus. De andere gediplomeerden zijn: Henk Huijsman, Klaas Pieter Stoel, Bianca Franckena, David Dijkstra, Egbert Koning, Jan Pieter Dijkstra, Johan Nooitgedagt, Johannes de Vries, Keimpe Sikkema, Rick Janssen, Siegrid Schotanus, Thijs Veenstra en Wouter Steenhuizen.

 

Alle enthousiaste leden hebben hun diploma gisteren op de “Bruine Bonen Boot” in ontvangst mogen nemen. “Het is belangrijk om goed opgeleide personen het water op te sturen. Je straalt dan een bepaald vertrouwen uit naar de zeilers. Men verwacht van een grote organisatie een bepaalde professionaliteit. Hierbij moet de stand-by natuurlijk ook kwaliteit leveren.” De leden in de stand-by vormen een hechte groep. Deze hechtheid zorgt ervoor dat het team elkaar pusht tot het uiterste. Voor al zijn inzet willen wij Wouter vandaag in het zonnetje zetten als Sneekweeker van de dag! Ga zo door!