icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Sneekweeker van de dag: Maarten Valkenburg

Sneekweeker van de dag: Maarten Valkenburg

Vandaag wilden we Maarten Valkenburg als jongste stuurman in de Sneekweek uitroepen tot Sneekweeker van de dag. Alhoewel jongste stuurman? Toen hij aan kwam lopen, was hij wel wat groot voor net 7 jaar. Maar goed, niet iedereen is even groot op deze leeftijd. Gaandeweg het interview bleek echter dat vader Rob de geboortedatums van Maarten (10) en zusje Willemijn (7) door elkaar gehaald had. Toch zetten we deze jonge stuurman graag in het zonnetje als Sneekweeker van de dag.

 

Voor Maarten is dit zijn eerste Sneekweek. “Toen ik klein was zeilden we weleens met een boot. Toen ik dat erg leuk vond, mocht ik van mijn ouders als ik 8 was mijn CWO halen. Dat heb ik gedaan! Dit is het eerste jaar dat ik wedstrijden vaar. Ik heb mijn boot van Delta Lloyd ploeg zeilster Laila van der Meer gekocht. Zij vertelde dat de Sneekweek een heel leuk evenement was, daarom zijn we nu hier.”

 

Maarten heeft zich opgegeven voor 4 dagen. Vader Rob legt uit: “We waren bang dat 6 dagen zeilen wat teveel zou zijn. Omdat ik uit ervaring weet dat woensdag, Hardzeildag, de leukste dag is om te varen, hebben we voor maandag tot en met donderdag gekozen”. Maarten vult aan: “Gister vond ik het eerst wel heel jammer dat we niet mochten varen. Toch vond ik het wel heel leuk om te kijken hoe de andere klassen moeite hadden om hun boot overeind te houden. Vandaag ben ik wel van wal gegaan, ik wilde het graag proberen. Toen de boot voor de start voor de wind heel ging duiken ben ik toch maar teruggevaren.” Wij vinden het heel knap dat hij het vandaag ondanks de harde wind het geprobeerd heeft. Daarom is de titel als Sneekweker van de dag zeker verdiend.