icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Sneekweek sponsor | Heineken - Bewuster omgaan met Heineken

Sneekweek sponsor | Heineken - Bewuster omgaan met Heineken

Alcoholvrij bier is hot. En niet alleen omdat het een alternatief voor als je bijvoorbeeld nog moeten rijden of achter het roer zit. De consument kiest ook steeds vaker voor de alcoholvrije variant omdat ze het lekker vinden én het in een bewustere levensstijl past. Alle reden dus dat de bierbrouwer Heineken 0.0 lanceerde in 2017. Inmiddels is het alcoholvrije bier, dat geïntroduceerd werd in Nederland, al in zo’n 15 landen wereldwijd verkrijgbaar.

 

Gezondheid, welzijn en balans worden steeds belangrijker en de alcoholvrije variant lijkt nu echt ingeburgerd. Meer dan de helft van de Nederlandse alcoholvrij bierdrinkers geeft aan nu (veel) vaker voor alcoholvrij bier te kiezen dan twee jaar geleden en zien dit ook in hun sociale omgeving gebeuren. “Dat is een mooie ontwikkeling, waar Heineken 0.0 een grote bijdrage aan heeft geleverd. Met een merk als Heineken hebben we de alcoholvrije categorie ‘cool’ kunnen maken. Mensen vinden het nu normaal om met alcoholvrij bier gezien te worden ”, aldus Sjoerd van der Wal, accountmanager bij Heineken in Noord-Nederland.

 

Sjoerd is zelf tijdens de Sneekweek veel aanwezig op het eiland, hij geniet van het zeilen en de saamhorigheid die het zeilen brengt. Hij is verantwoordelijk voor rayon Leeuwarden, Sneek en Ameland en werkt samen met zijn horecarelaties aan veel mooie evenementen.

 

We vragen hem hoe Heineken zich meer gaat focussen op het merk 0.0 en hoe dat voor de sponsor aansluit bij de Sneekweek.

 

Sjoerd merkt op dat zeilen mensen verbindt en dat Heineken als brouwer daar graag deel van uit maakt. “Heineken is trotse sponsor van de Sneekweek en past perfect bij het evenement. Zowel met de reguliere pilsener als met Heineken 0.0. Als je een gezellige nazit hebt, gaat dat vaak gepaard met een biertje. En ook een 0.0 biertje past daar perfect tussen. Want we bieden onze consumenten, en dus ook de bezoekers van dit evenement, graag een keuze. Naast onze alcoholhoudende variant willen we laten zien dat je tijdens de Sneekweek ook kunt proosten op een succesvolle dag met Heineken 0.0.”

 

Volgens Sjoerd heeft de Sneekweek een grote impact in de regio. Op ieder moment van de dag mensen verbinden. Daar dragen wij graag aan bij met mooie passende Heineken producten.